Grups i projectes de recerca

Grup de recerca en Epidemiologia de les fractures osteoporòtiques

El grup de recerca emergent (GRE) 'Epidemiologia de les fractures osteoporòtiques', coordinat pel Dr. Eduard Kanterewicz i format pel Dr. José R. Rodríguez, la Sra. Emma Puigoriol, el Dr. Joan García-Barrionuevo i la Dra. Mireia Casellas, va ser reconegut per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat (AGAUR) el 8 de maig de 2014.

L'equip centra les seves activitats de recerca clínica i desenvolupament de tesis doctorals en el seguiment d'una cohort de 2.500 dones post menopàusiques (projecte FRODOS Fractures Osteoporòtiques de les Dones d'Osona) per tal de conèixer els factors de risc i altres característiques de les fractures osteoporòtiques.

Aquest estudi es va iniciar el 2006 amb la constitució de la cohort i va continuar el 2010 amb l'estudi d'incidència de fractures (ambdós d'una durada de tres anys). Cal remarcar que es tracta d'un estudi poblacional amb un índex de participació superior al 70% tant en la primera com en la segona fase, i en el qual col·laboren l'assistència primària i l'atenció especialitzada.

Línies d'investigació: