Rosa Morral: "Hem de recuperar l'autoestima i l'orgull de pertinença”

Per a la directora Assistencial, els centres del CHV compten amb tots els ingredients per esdevenir referents entre els hospitals del mateix nivell. La Dra. Morral ens explica les principals novetats que s'introduiran en l'activitat dels serveis

Des que es va incorporar al Consorci Hospitalari de Vic, el 5 de novembre de 2018, la Dra. Rosa Maria Morral s'ha reunit amb tots els caps de servei i està en procés de reunir-se amb cadascun dels facultatius. I ho fa per dos motius cabdals: "Per explicar els projectes i l'estratègia de l'Àrea Mèdica però, sobretot, per escoltar activament els neguits, les inquietuds i les necessitats dels professionals".

Després d'uns anys difícils de crisi del sector sanitari, la directora Assistencial creu que "l'hospital ha recuperar l'autoestima i els professionals l'orgull de pertinença i la motivació". I per fer-ho, assegura que el CHV compta amb tots els ingredients per esdevenir referent entre els hospitals del mateix nivell: un territori implicat, compromès i amb un bon nivell socioeconòmic; un gran equip humà; "el caramel" de la Facultat de Medicina; l'oportunitat de seguir creixent amb l'acreditació de noves especialitats; una cartera de serveis amb ambició de creixement, etc.

A banda, per a l'èxit del procés assistencial considera cabdal el treball conjunt i coordinat: "L'equip d'atenció ha d'estar format per totes les diferents disciplines que interactuen amb el pacient i hem d'aconseguir un bon treball en equip". Per això, una de les seves primeres decisions com a directora va ser la incorporació de les caps d'àrea i caps d'unitats de cures al Comitè Assistencial. "Hem de poder passar visita junts i prendre les decisions de forma coordinada, cadascun amb les seves responsabilitats", assegura la Dra. Morral, qui reconeix la gran tasca que fan els professionals: "Nosaltres -la Direcció- hem de propiciar les condicions òptimes perquè ells puguin fer el màxim de bé la seva feina, ja que les coses realment importants passen en el punt on interactuen professional i pacients".

Més informació: ‘Les especialitats mèdiques guanyen presència a hospitalització’.

Algunes les principals novetats que s'activaran properament:

  • Incorporació de noves proves amb sedació
  • Increment de l'oferta de la Clínica del Dolor amb noves tècniques com la Rizolisis
  • Posada en marxa de la nova Unitat Territorial Funcional d'Esquena
  • Desplegament de la Teledermatologia
  • Reactivació de la tècnica 'Fast-Track' a Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia
  • Internalització d'algunes proves de Laboratori i Anatomia Patològica
  • Implantació com a prova pilot de l'eina ESR-Guide per a l'assessorament en la presa de decisions a l'hora de demanar proves radiològiques

Les coses realment importants passen en el punt on interactuen professional i pacients