Cardiologia pediàtrica per als nens d'Osona

El Consorci posa en marxa un nou servei, en col·laboració amb l'Hospital de la Vall d'Hebron, perquè els pacients pediàtrics amb cardiopatia puguin ser atesos a l'Hospital Universitari de Vic.

Des d’aquest mes de juliol, els infants amb malalties cardiovasculars no s'han de desplaçar a Barcelona per ser visitats per un especialista: al mateix Hospital Universitari de Vic poden rebre una valoració global, diagnòstic i seguiment mèdic per part d'un dels cardiòlegs pediàtrics de referència de l'estat. Al capdavant de la nova consulta hi ha l’actual cap del Servei de Cardiologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, el doctor vigatà Ferran Rosés.

Apropar l'especialista per a una atenció integral del pacient

El nou servei de Cardiologia Pediàtrica del Consorci Hospitalari de Vic té com objectiu oferir una atenció integral, completa i personalitzada segons les necessitats de cada pacient. La col·laboració amb el centre de referència de Barcelona permet oferir diferents nivells d'assistència segons cada situació. Per a l'estudi i seguiment de casos, el Dr. Ferran Rosés oferirà les visites presencials tant a Consultes Externes com als pacients hospitalitzats que ho requereixin. Davant de situacions urgents o de gravetat, es disposarà d'un telèfon de consulta directa que permetrà contactar ràpidament amb els especialistes de Vall d'Hebron. Per a casos d'alta complexitat, s'habilitarà un circuit preferent de derivació.

Un gran benefici per a centenars de nens

Cada any, prop de 200 infants de la comarca requereixen l'atenció d'un Servei de Cardiologia Pedàtrica. Els nens osonencs amb cardiopaties congènites o amb problemes del cor que fins ara es derivaven a un hospital de tercer nivell de Barcelona, ara ja es poden atendre a l'Hospital Universitari de Vic.

El doctor vigatà Ferran Rosés, cap del Servei de Cardiologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, està al capdavant de la nova consulta