9.000 euros per a la investigació contra el càncer

La sisena edició de la caminada solidària "Fem el camí al teu costat", organitzada pels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central, va recollir 36.409 euros per als serveis d'Oncologia de Vic, Manresa, Berga i Igualada.

Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central han entregat als serveis d’Oncologia dels hospitals de Vic, Manresa, Berga i Igualada els diners recaptats amb la sisena edició de la caminada solidària "Fem el camí al teu costat", que es va celebrar el 19 de maig passat.

Enguany, la Caminada va recollir 36.409 euros, que es reparteixen a parts iguals entre els quatre centres sanitaris per contribuir a la investigació i el tractament del càncer. Els diners es van recaptar gràcies a la venda de 5.292 samarretes i a la col·laboració desinteressada d’entitats i personalitats de diversos àmbits.

Potenciar el consell genètic

Els 9.000 euros donats al Consorci Hospitalari de Vic es destinaran al suport de projectes d'assajos clínics i de recerca en onco-hematologia, al diagnòstic genètic i a desenvolupar activitats formatives per als professionals que participen en l'assistència oncològica. El consell genètic de càncer és una activitat que va a més any rere any, tant per la demanda que en fan els serveis implicats com per l'augment de les indicacions de valoració genètica. I és que, més enllà d'identificar factors de bon o mal pronòstic, la determinació genètica aporta informació predictiva addicional sobre la resposta que tindran els pacients oncològics a certs tractaments "personalitzats".

La cap d'Onco-hematologia, Dra. Marta Parera, va ser l’encarregada de recollir el xec en nom del Consorci Hospitalari de Vic
Rècord de participació: 1.961 persones van fer el recorregut solidari entre Manresa i Montserrat, entre ells molts professionals del Consorci Hospitalari de Vic i dels hospitals de la Catalunya Central.