Els estudiants de Medicina es tornen a posar la bata

El passat 21 de març, els alumnes de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC van realitzar la seva segona pràctica d'observació del curs, després d'haver estrenat la bata el passat mes de setembre. Els futurs metges es van repartir entre diversos centres assistencials de la comarca i van acompanyar els facultatius per observar com interactuen amb els pacients.

Durant tot un matí, els estudiants van poder viure un dia d'acompanyament en l'activitat assistencial amb l'objectiu de valorar com es duu a terme la comunicació entre els metges i els pacients, com es relacionen els professionals de l'equip, la importància de la confidencialitat en el tractament de cada cas i les mesures d'higiene que cal tenir presents en cada servei.

La vuitantena d'alumnes de la Facultat es van distribuir per l'Hospital Universitari de la Santa Creu, l'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, i també a l'ABS Vic Sud i l'ABS de Centelles, a l'Hospital de Campdevànol i als CAP de Taradell, Vic Nord, Calldetenes, Santa Eugènia de Berga, Torelló i Manlleu.

Els futurs metges coneixen diverses especialitats

A l'Hospital Universitari de Vic, els alumnes van repartir-se pels serveis de Medicina Interna, Oncologia, Ginecologia, Cirurgia, Cardiologia, Reumatologia, Digestiu, Pediatria, Pneumologia, ORL, UCI i Nefrologia. A l’Hospital Sant Jaume de Manlleu van passar per les consultes de Geriatria.