La Caixa subvenciona les beques solidàries del Josep Roqué

L'entitat aporta 10.000 euros al projecte impulsat pel centre de dia perquè persones grans amb recursos limitats puguin accedir als serveis d'acolliment diürn

El programa El Centre de dia Josep Roqué i Castell obert a tothom de beques solidàries compta un any més amb la col·laboració de l'Obra Social "La Caixa". Els 10.000 € aportats per l'entitat financera facilitarà a les persones grans més fràgils l'accés als serveis que ofereix el centre, ampliar la freqüència d'assistència i disposar d'un àpat complet i saludable.

En aquests tres primers mesos de l'any, el centre de dia ha servit 1.558 àpats calents i ha realitzat més de 2.040 sessions. L'any 2018 els diversos finançaments aconseguits van permetre que el 18,5% de les persones ateses poguessin assistir a les activitats del centre gràcies a una bonificació del 75%, 50% o 25%. Les beques s'atorguen mitjançant una valoració social prèvia que garanteix que la persona gran que necessiti i decideixi assistir al centre ho pugui fer encara que la seva capacitat econòmica no li ho permeti.

Aquest programa de beques va ser reconegut per la Unió Catalana d'Hospitals en la vuitena edició dels premis "La Unió a la Innovació en Gestió" amb el segon Premi a la Innovació en Polítiques d'Eficiència en Recursos per la seva genuïtat i per la transparència i equitat amb la qual s'atorguen els ajuts.

El 12 d'abril es va reeditar l’acord entre la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu i l’Obra Social “La Caixa”. A la fotografia, i d’esquerra a dreta: Inés Pujol, infermera responsable del Centre de dia Josep Roqué; Jaume Castellano, gerent de la FHSJM; M. Àngels Romeu, directora de l'Hospital de Manlleu; Antoni Noguera, director d'Institucions de Caixa Bank a la Catalunya Central; Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Irene Álvarez i Domna Cunill, les respectives directores de les oficines de CaixaBank a la Plaça Fra Bernadí i al barri de l'Erm de Manlleu, i Claude Protin, sotsdirectora de Dependència del CHV.