Rehabilitació ja treballa en les noves instal·lacions

Les noves instal·lacions ubicades a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic incorporen aparells més moderns i nova tecnologia, com ecògrafs, ones de xoc o mecanoteràpia, entre d'altres

La nova àrea de Rehabilitació gestionada pel CHV s'ubica en un edifici annex a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i té una extensió de 800 m2. Inclou tota l'activitat de Rehabilitació ambulatòria del sud d'Osona -tant la pública com la mutual-, la gestió de tota la rehabilitació domiciliària de la comarca, el servei de valoració de la discapacitat i la gestió administrativa de la dependència. Tots aquests serveis fins ara estaven repartits entre l'Hospital Universitari de Vic, la Clínica de Vic i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Compta amb un flux d'usuaris de més de 250 persones diàries (només a l'Àrea de Rehabilitació), i més de 50.000 sessions anuals.

Les millores en les instal·lacions, que es van obrir al públic el 30 de setembre, van consistir en la substitució d'aparells antics per altres de més moderns i la incorporació de nova tecnologia -ecògrafs, ones de xoc, mecanoteràpia, etc-. Aquest projecte neix de la voluntat i acord entre el CHV i la FHSC d'avançar cap a un model integrat i assistencial també en l'àmbit de la rehabilitació a Osona i té els següents objectius:

  • Abordar els aspectes assistencials de la rehabilitació dins d'un concepte de salut integral.
  • Guanyar en qualitat de servei al ciutadà.
  • Millorar el desenvolupament personal i professional de l'equip humà.
  • Reordenar l'oferta de serveis per adequar-la a les necessitats de salut i a l'evolució previsible de la demanda.

Amb la integració total del Servei de Rehabilitació entre el CHV i la FHSC, Osona disposa de dues grans Unitats Ambulatòries de Rehabilitació: la UAR Vic, ubicada a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i que dona atenció a la població d'Osona Sud, i la UAR Manlleu, ubicada a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, que assumeix Osona Nord.