Salut distingeix el CHV per crear un entorn de treball saludable

L'Agència de Salut Pública ha inclòs el CHV al seu programa Empreses Promotores de Salut per la seva tasca en la creació d'un entorn de treball que promou la salut, la seguretat i el benestar dels seus treballadors.

Una empresa promotora de salut és aquella que, a més de complir amb totes les mesures de seguretat i de prevenció de riscos laborals, es preocupa activament pel benestar dels seus treballadors impulsant accions per afavorir la seva salut en l'entorn laboral, els bons hàbits de vida, el compromís amb la comunitat i la sostenibilitat.

Les actuacions que desenvolupa el CHV en aquest àmbit han fet que la institució rebés l'estatus d'empresa promotora de la salut nivell "membre" després d'un procés d'avaluació consensuat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El lliurament dels certificats, concedits a una vintena d'empreses i organitzacions del país, va tenir lloc el 23 d'octubre en un acte oficial a la Secretaria de Salut Pública.

Creant un entorn saludable

El programa 'Entorn de treball segur i saludable' del CHV estableix les línies d'actuació per millorar la salut dels professionals. A través del projecte 'Actius en Salut', enguany s'han impulsat accions per promoure l'activitat física i els bons hàbits alimentaris -com les sessions de la Carmanyola Saludable-. El Grup de Prevenció i Promoció de la Salut del CHV organitza aquest tipus d'activitats i treballa en coordinació amb la Comissió de Salut Pública d'Osona i amb la Comissió Territorial de PiPS.

Per part del CHV, van recollir el diploma Miquel Vilardell, cap del Servei de Prevenció i Medi Ambient, i Sílvia Carbonell, cap d’Àrea d’Alternatives a l’Hospitalització, ambdós membres del grup impulsor del projecte Actius en Salut