La jornada Cuida’m reuneix els professionals de l'àmbit sociosanitari a Osona

L'Ajuntament de Manlleu va celebrar el divendres 25 d'octubre a la Residència Aura la primera Jornada Sociosanitària d'Osona per posar en valor la tasca que desenvolupen els centres residencials de la comarca i els professionals del sector.

Més de 300 persones van participar a les diverses activitats de la jornada Cuida'm, que va servir per donar veu a tots els agents que intervenen en aquest àmbit, des de responsables de residències, professionals i administració pública, fins a persones usuàries i ciutadania. En l'àmbit professional, es va acordar la creació d'una xarxa de residències que pugui treballar de forma estable en projectes comuns.

La jornada es va vertebrar en més d'una vintena de ponències curtes a càrrec de professionals de diferents residències, institucions i centres formatius per explicar algunes de les bones pràctiques que desenvolupen en l'àmbit sociosanitari i quina formació cal tenir per treballar al sector. Per part dels professionals de la Residència Aura, es van impartir dues xerrades sobre el model d'Atenció Centrada en la Persona i el paper dels professionals de referència.

En paral·lel, el centre va acollir diversos tallers, entre ells el Bingo intergeneracional conduït pel propi equip de la Residència Aura. També s'hi va celebrar una sessió d'speed dating perquè persones que busquen feina poguessin parlar amb els responsables de les residències.

El repte de l'envelliment

La jornada Cuida'm va comptar amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani. En la seva intervenció, El Homrani va destacar que "l'augment de l'envelliment de la població suposa un repte al qual cal fer front des de diversos àmbits amb objectius i estratègies comunes". El conseller va exposar que l'atenció a la gent gran és un àmbit laboral de futur i va reconèixer, alhora, la necessitat de millorar tant la cobertura de serveis com la seva tarificació per garantir la viabilitat del sistema.