El servei de Cirurgia General guanya el Premi Corachan

Un treball de recerca del mateix servei va estar entre les sis millors comunicacions del Congrés Català de Cirurgia celebrat el mes d'octubre

La Societat Catalana de Cirurgia va atorgar el Premi Manuel Corachan 2018-19 al millor Cas Clínic a una comunicació del servei de Cirurgia General i l'Aparell Digestiu del Consorci Hospitalari de Vic.

La primera signant de l'article Carcinoma lobulillar metastàsic és la resident de tercer any Dra. Júlia Gardenyes, qui va ser l'encarregada de recollir el diploma durant l'acte inaugural del curs acadèmic 2019-20, el 17 d'octubre, a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

El treball, tutoritzat pel Dr. Raül Guerrero, coordinador de la Unitat de Patologia Mamària, tracta d'un cas atípic de neoplàsia de mama i reflexiona sobre la importància de la sospita diagnòstica davant del subtipus lobulillar (que comença a les glàndules làcties) per la seva especial tendència a fer metàstasis al tracte gastrointestinal.

Entre les sis millors comunicacions al Congrés Català de Cirurgia

Un treball de recerca del servei de Cirurgia General i l'Aparell Digestiu va ser reconegut com una de les sis millors comunicacions del Congrés Català de Cirurgia, que es va celebrar el 17 i el 18 d'octubre a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de la Salut de Catalunya i les Balears.

La comunicació porta per títol Predicción de morbilidad mediante escala de fragilidad en Cirugía Urgente i analitza la importància de la identificació dels pacients fràgils en la cirurgia urgent i la seva relació amb la morbi-mortalitat.

Com a primers signants de l'article hi ha els residents i exresidents del servei de Cirurgia General del CHV Yuhamy Curbelo-Peña, Júlia Gardenyes, Tomás Stickar, Sara Fernandez-Planas, entre d'altres professionals del servei. L'encarregada de defensar la comunicació durant el Congrés Català de Cirurgia va ser la Dra. Gardenyes.