La geriatria osonenca participa al Congrés Català de l’especialitat

Entre el CHV i la FHSC s'hi van presentar onze pòsters i tres comunicacions orals, a més de participar en diverses taules temàtiques

El farmacèutic hospitalari Dr. Javier González Bueno, del servei de Farmàcia del CHV, va transmetre els seus coneixements sobre adherència i adequació de la prescripció en el pacient fràgil en un debat sobre persones grans, multimorbiditat i polifarmàcia.

Com a membre de la junta directiva de la SCGiG, el Dr. Jordi Amblàs va participar en l'organització del congrés i en la dinamització de la taula rodona sobre "Capacitat intrínseca, fragilitat i prevenció de discapacitat".

L'organització va acceptar la presentació d'onze pòsters de professionals del CHV i la FHSC, així com també tres comunicacions orals. Dels centres del Consorci, van defensar els seus treballs:

Comunicacions orals

  • 'Estudi comparatiu de prevalença i grau de fragilitat entre l'Índex Fràgil-Vig i altres instruments de valoració de fragilitat', de la Dra. Anna Torné, geriatra a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu (HSJM).
  • 'Avaluació de la capacitat de presa de decisions en l'adequació de la prescripció farmacològica', de Mireia Mascaró, resident de Geriatria.

Pòsters

  • 'Avaluació del risc de caigudes: comparació de les escales de crichton i stratify', de Laura Espinosa, infermera de l'HSJM.
  • 'Utilitat de les taloneres en la prevenció d'úlceres per pressió de talons i mal·lèols', de Josefa Compte, auxiliar d'infermeria de l'HSJM.
  • 'Intervencions infermeres relacionades amb el maneig del delírium dels pacients atesos en una Unitat Geriàtrica d'Aguts', de Sandra Criach, infermera de la Unitat Geriàtrica d'Aguts de l'Hospital Universitari de Vic.
  • 'Com gestionem la medicació dels pacients a domicili', de Laura Ciero, resident de Geriatria.
  • 'Característiques epidemiològiques i clíniques dels pacients geriàtrica i/o amb cronicitat complexa que ingressen a un hospital d'atenció intermèdia', de Clàudia Roca, geriatra de la Unitat Geriàtrica d’Aguts.

Donar veu a les residències i apostar per la docència

Amb el lema "Sumem Salut amb les Persones Grans", el congrés es va centrar enguany en l'abordatge col·laboratiu entre professionals de diferents àmbits i les persones grans des d'una mirada que va més enllà de les disciplines per centrar-se en les persones.

El Congrés va apostar per donar veu al treball que es fa des de les residències i per fer èmfasi en la docència en Geriatria i Gerontologia amb la voluntat de reforçar la captació de talent de professionals del sector.