La Unitat Geriàtrica d'Aguts rep el 'Premi Infermeria i Societat'

La Unitat Geriàtrica d'Aguts de l'Hospital Universitari de Vic ha rebut el 'Premi Infermeria i Societat a la Bona Pràctica' que atorga la recent creada Fundació Infermeria i Societat. El jurat ha escollit la UGA en reconeixement a la bona pràctica en l'atenció integral, transversal i centrada en el pacient geriàtric, amb especial atenció a la implicació del pacient i la família en la presa de decisions.

Amb aquests premis, que es troben en la seva primera edició, la FIS vol contribuir a projectar el nou perfil professional de la infermera a través del reconeixement públic a aquelles persones, grups o institucions que fan o han fet possible el desenvolupament de la professió i de la disciplina infermera i que, a través d'aquest desenvolupament, han contribuït a la seva re-valorització i a la seva projecció social.

Els Premis Infermeria i Societat 2016 han reconegut una desena de professionals i/o entitats en diferents categories. El premi a la Bona Pràctica ha estat compartit ex-aequo per la UGA i per la responsable de grup de treball d'Infermeria de la Societat Espanyola de Reumatologia, Isabel Padró Blanch.

> Consulta tots els guardonats

Com funciona la Unitat Geriàtrica d'Aguts?
La UGA ocupa tota una ala de la sisena planta de l'HUV, disposa de 20 llits (8 dels quals en habitacions individuals) i està dissenyada per atendre anualment un miler de pacients geriàtrics en situació de fragilitat i complexitat. El treball interdisciplinar, l'alta especialització i una atenció centrada en la persona i les seves necessitats, han permès millorar tant l'experiència dels pacients com els resultats en salut: menys reingressos, una mortalitat menor i menys dies d'hospitalització.