Com puc netejar i desinfectar el meu smartphone?

El telèfon mòbil és un dels objectes més exposats als patògens, ja que es deixa sobre diverses superfícies

Davant d'una situació excepcional com la que estem vivint, cal tenir totes les precaucions higièniques no només amb les nostres mans, sinó també amb tots els objectes d'ús diari com és el telèfon mòbil.

Si el mòbil és submergible.....

Si el vostre smartphone és hermètic i es pot submergir, la manera més fàcil de desinfectar-lo és amb aigua i sabó, com si us rentessiu les mans. Al final cal esbandir-lo bé i deixar que s'eixugui bé, sobretot vigilar amb els orificis on es pot estancar aigua i pot rovellar els connectors.

Si el mòbil no és submergible.....

Si pel contrari el vostre smartphone no es pot submergir, per netejar-lo adequadament necessitareu un parell de tovallons de tela (sobretot que no deixin anar fibres, ni paper de cuina, tovallons de paper o tovalloletes de paper). També necessitareu un sabó suau i en posareu una mica dins d'un bol amb aigua tèbia. Suqueu breument un dels tovallons i fregueu suau sobre el mòbil, sobretot a la part que queda a l'altura de la boca. Amb l'altre tovalló, sec, eixugueu tots els racons tenint especial cura en els forats. Un altre mètode més pràctic és utilitzant tovalloletes desinfectants d'un sol ús.

La funda protectora també s'ha de netejar, ja que aquesta és la que està més exposada a diferents superfícies i la primera que tocarem amb les mans