19 residents comencen la seva formació com a especialistes

Al juny, es va incorporar la nova promoció de metges i infermeres internes residents (MIR i IIR) que cursaran la seva formació com a especialistes als hospitals i centres sanitaris d'Osona.

En concret, s'incorporen al Consorci Hospitalari de Vic set nous metges, que es formaran respectivament en les especialitats de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (1), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1), Psiquiatria (1), Medicina Interna (2) i Geriatria (2), que és una especialitat conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu. En l'àmbit d'infermeria, comencen dues llevadores en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia. Alhora, també s'incorporen nou metges i una infermera que es formaran com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària entre els centres d'atenció primària de la comarca i l'Hospital Universitari de Vic. Vuit d'ells estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut, i els altres dos a ACEBA (que agrupa els CAP gestionats per entitats de base associativa).

L’1 de juny, va tenir lloc a l’Hospital Universitari de Vic l’acte oficial de benvinguda als nous residents, en què la cap d'estudis, Dra. Maria Viñolas, va presentar-los un a un als seus nous companys del Consorci Hospitalari de Vic. Els representants de les diferents institucions implicades en la formació sanitària especialitzada els van dirigir unes paraules demanant-los que donin el millor d'ells mateixos per contribuir a mantenir l'excel·lència del sistema sanitari, i els van animar a “ser exigents amb la formació que rebran” i a estar oberts a “aprendre el màxim tant en l'àmbit professional com personal”.

Formant especialistes des de 1988

Des de fa 29 anys, el Consorci Hospitalari de Vic està acreditat pel Ministeri de Sanitat per formar metges especialistes. En l'actualitat, té en formació 25 metges interns residents (MIR) i quatre llevadores internes residents (LLIR), i col·labora en la formació com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària d'uns altres 29 metges i cinc infermeres.

Coneix els nous residents

Maria, Álvaro, Elisabet, Júlia, Félix, Iván, Lydia, Marta, Josep... En la nova fornada de residents hi ha professionals d’arreu de la geografia catalana i espanyola, així com alguns arribats d'altres països. El període de formació dels metges oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat, mentre que la de les infermeres durarà 2 anys. Al Portal dels Residents podeu conèixer un a un tots els nous residents: d'on provenen, on van estudiar, quina especialitat cursaran, què esperen de la residència...

Portal dels Residents: així són els nous MIR i IIR