Emotiu comiat als 19 residents que ja són especialistes

Una vintena d’especialistes van finalitzar al maig la seva estada formativa al CHV, mentre que a finals de setembre s’incorporaran els nous residents de les diverses especialitats

La pandèmia del coronavirus no ha impedit que els 19 residents que s’han format amb nosaltres tinguessin el comiat que es mereixen. Segur que mai haguessin imaginat que la recta final de la seva formació sanitària especialitzada es veuria alterada per una emergència sanitària mundial d’aquestes característiques. Els residents han tingut un paper cabdal en el dia a dia de l’activitat del CHV, tant aquests mesos, en la lluita contra la COVID-19, com al llarg de tota la residència.

Com a mostra d’agraïment per tot l’esforç i dedicació que han demostrat en el seu pas pel CHV, la institució els va preparar un emotiu vídeo, un acte de comiat en petit format i missatges d’agraïment i dedicatòries emesos a través de les xarxes socials. El comiat va tenir lloc a finals de maig, quan representants de la Direcció, la cap d’estudis, tutors i coordinadors de les diverses especialitats docents els van voler desitjar molta sort en la seva nova etapa professional i esperonar-los a "no tenir por d'experimentar, explorar i aprendre" en el futur per seguir creixent com a metges i infermeres.

Els residents que han completat enguany la seva formació al nostre centre han estat un especialista en Cirurgia General i una de Traumatologia (especialitats que requereixen 5 anys de formació), dos especialistes en Geriatria (formades conjuntament amb l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic), una de Ginecologia i Obstetrícia i una de Psiquiatria (4 anys), així com dues infermeres llevadores (2 anys). També han finalitzat el període de residència set metges i quatre infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària de les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA, que es van formar en col·laboració entre els hospitals del CHV i els centres d'atenció primària d'Osona.

Comptant els residents que han acabat la seva etapa formativa, el Consorci Hospitalari de Vic ha tingut en l’últim curs acadèmic 72 residents en actiu, de diferents especialitats, que estan en diferents anys del seu període de formació.

Residents i tutors a l'acte de comiat
Residents i tutors a l’acte de comiat

 

Exemple de dedicatòria d’un tutor a la seva resident

El CHV cobreix totes les places de formació sanitària especialitzada

Ja coneixem quins seran els 11 nous residents propis del CHV que passaran la seva estada formativa amb nosaltres després de l'assignació de places de les convocatòries PIR, EIR i MIR, que van tenir lloc els mesos de juny i juliol. Entre els nous residents hi haurà un psicòleg clínic, una plaça oferta per primer cop aquesta 2020.

Els nous residents començaran la seva activitat el 25 de setembre, enlloc del juny que es quan s'incorporaven habitualment, moment en què també coneixerem quins són els residents d'Atenció Familiar i Comunitària de l'ICS Catalunya Central i ACEBA que faran la seva formació adscrits al centre.