Aparcar a l’HUV ja és més accessible

La repavimentació de l'aparcament i la millora de mobiliari i equipaments són algunes de les principals novetats que han notat els usuaris, juntament amb la posada en marxa del nou bloc exterior d'ascensors

Usuaris i professionals ja poden fer ús dels renovats espais i equipaments dels aparcaments de l'Hospital Universitari de Vic i Osona Salut Mental, entre els quals es troba el nou bloc d’ascensors exterior del centre hospitalari. Després de cinc setmanes d’obres, a finals de juliol van finalitzar els treballs de millora dels pàrquings i els accessos i només va restar pendent la posada en funcionament dels ascensors, operatius des del dimecres 9 de setembre.

El nou bloc d’ascensors connecta l'entrada pel carrer Francesc Pla 'El Vigatà' amb la porta principal de l'HUV, el que suposa una millora substancial en l'accessibilitat al centre. Els nous ascensors funcionaran les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, i permetran un accés alternatiu a les escales per a les persones que necessitin fer-ne ús. Amb la seva posada en marxa, també s'agilitzarà el recorregut de la línia 3 del bus urbà de Vic, ja que l'autobús podrà deixar i recollir els seus usuaris en una parada a peu de carrer, sense haver d'accedir al recinte.

Els treballs a l'aparcament de l'Hospital Universitari de Vic han consistit en la reforma de les canalitzacions, la repavimentació de tot el pàrquing i la millora dels espais exteriors. S'ha substituït la tanca dels vials, s'ha incorporat mobiliari urbà, espais per a taxis i bicicletes i s'ha habilitat un punt de recàrrega de vehicles elèctrics (amb placa fotovoltaica). Per a millorar la seguretat i la traçabilitat en la gestió de l'estacionament, s'ha instal·lat un sistema automatitzat de lectura de matrícules als accessos de vehicles i s'ha substituït la maquinària d'expedició i validació de tiquets per equips més moderns. Així mateix, s'ha millorat la senyalització del recinte per facilitar la circulació de vianants i vehicles (retolació vertical i mapes d'ajuda).

Facilitat d’aparcament per a professionals

L'aparcament d'Osona Salut Mental i el pàrquing de professionals, ubicat a tocar de l'edifici del Seminari, també s'han condicionat. Tot i això, en aquest últim, no s'hi poden fer obres de més abast perquè el pla urbanístic que afecta la zona del Puig dels Jueus no ho permet.

El sistema de lectura de matrícules per a l’accés de vehicles també s’ha habilitat a ambdós aparcaments, el que ha permès posar en marxa un sistema més eficient, més àgil i alhora més segur per gestionar l'estacionament, doncs permet la traçabilitat de totes les entrades i sortides de vehicles.. Els vora 700 professionals que disposen de plaça d'aparcament poden accedir-hi de forma automàtica i tambñe han rebut una targeta microxip personal, amb la qual poden entrar i sortir si es produeix alguna incidència amb la lectura de la matrícula o si venen amb un vehicle diferent de l'habitual.

Millores en les tarifes

Des de ja fa uns mesos, amb l'adjudicació del concurs públic per a la gestió de l'aparcament a l'empresa Interparking, aparcar a l'HUV és més econòmic. Fruit de la petició presentada per Presidència del CHV, la concessió incloïa importants millores en el preu i en l'accessibilitat. Es va reduir la tarifa general en totes les franges horàries; el temps inicial gratuït d'estacionament va passar de 20 a 25 minuts, amb un afegit de 10 minuts més per sortir a partir de la validació del tiquet; i s'apliquen tarifes bonificades amb un descompte del 80% en el preu de l'aparcament als pacients que han de freqüentar l'Hospital de manera intensiva i del 70% als usuaris que hagin de fer nit a l'Hospital.

Una de les principals novetats és el punt de recàrrega amb placa fotovoltaica per a vehicles elèctrics