Receptes guanyadores del concurs Carmanyola Saludable

La primera edició del certamen ha premiat aquest 2020 les tres millors receptes presentades pels professionals més "cuinetes" del CHV i de SAS

Les receptes guanyadores del primer concurs Carmanyola Saludable han estat les següents:

  • 'Pasta amb escalivada', d'Alícia Minaya. Primer premi: xec regal per a dues persones pel restaurant El Barecu de Vic
  • 'Mongeta tendra al pesto amb blat', de Júlia Torrent. Segon premi: xec regal Bonpreu Esclat
  • 'Fideus xinesos amb verdures i pollastre', d'Anna Corretja. Tercer premi: xec regal Bonpreu Esclat

La convocatòria del primer concurs Carmanyola Saludable es va tancar a principis d'any, però l'arribada del SARS-CoV-2 va fer posposar la comunicació de les receptes guanyadores i el lliurament dels premis, que es farà més endavant.

Totes les receptes presentades havien de ser saludables, fàcils d'elaborar i preparades amb productes de temporada i de proximitat. L'elaboració també havia de tenir en compte el cost i la seguretat alimentària, amb ingredients que no es deterioressin fàcilment, com el peix cru o l'ou, entre d'altres.

Properament es posaran a disposició dels professionals totes les receptes presentades perquè pugueu elaborar-les a casa vostra i gaudir-les a la vostra carmanyola. De moment, podeu consultar a l'espai d'Alimentació de l'apartat d'Actius en Salut les receptes de les sessions de cuina 'carmanyola saludable' impartides l'any 2019 per Gil Currius, cuiner d'El Barecu, i Jordi Salés, de la Fundació San Qiang.

Foto: Ella Olsson. Flickr

 

La iniciativa forma part del projecte de promoció i prevenció de la salut 'Entorn de treball segur i saludable'