La resposta sanitària d’Osona a la pandèmia és reconeguda internacionalment

El projecte del Pavelló Vic Salut, liderat per l'Ajuntament de Vic i el Consorci Hospitalari de Vic durant la primera onada, ha estat guardonat com una de les 100 millors iniciatives hospitalàries a nivell mundial per fer front a la pandèmia

El Consorci Hospitalari de Vic forma part de les institucions sanitàries reconegudes internacionalment per la Federació Internacional d'Hospitals (IHF) per l'agilitat i la capacitat de transformació i de resposta que va demostrar durant la primera onada de la pandèmia. En concret, el guardó 'Beyond the call of duty for COVID-19' posa el focus en el projecte del Pavelló Vic Salut, que en pocs dies va aconseguir convertir-se en una extensió de l'hospital comarcal per atendre totes les persones d'Osona que ho necessitessin. Aquesta iniciativa va estar liderada per l'Ajuntament de Vic amb l'assessorament de Metges Sense Fronteres i la col·laboració dels diferents proveïdors de salut de Vic (ICS, EBA Vic Sud), així com també de moltes empreses i institucions de la comarca.

El comitè format per 16 experts en salut de prestigi internacional ha ressaltat "la diversitat i l'agilitat de la indústria hospitalària per donar resposta a una pandèmia que va obligar als hospitals a desenvolupar, implementar i adoptar nous models i noves formes de treballar, molts dels quals han accelerat una transformació positiva en la prestació dels serveis assistencials". El director executiu de l'IHF, Ronald Lavater, ha volgut premiar el que considera "un treball excel·lent en la resposta a la pandèmia que està transformant el futur de l'atenció mèdica".

Amb l'arranjament del Pavelló Vic Salut en el pic més alta de la pandèmia, la ciutat de Vic va aconseguir donar tranquil·litat, seguretat i garanties als ciutadans de tota la comarca. I va quedar palès que, amb la unió de forces de moltes empreses i institucions, es van aconseguir projectes que a priori semblaven impossibles.

La insígnia de 'Beyond the call of duty for COVID-19' es va fer arribar el mes de desembre a un centenar d'hospitals de 28 països del món, entre ells, el CHV.

El reconeixement de l'IHF vol posar en valor les accions dels hospitals del món que va actuar "més enllà del seu deure" i que proactivament van establir respostes organitzatives innovadores i excepcionals per afrontar la pandèmia