Ens posem la mascareta lila per la igualtat

Les dones són a la primera línia de la crisi sanitària i tenen una presència majoritària tant a la plantilla com als càrrecs de comandament

Les dones han ocupat posicions de primera línia des que es va iniciar la pandèmia i ho han fet en molts àmbits: com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i també organitzadores. De fet, es troben també entre les líders nacionals més exemplars i eficaces en la lluita contra la crisi de la COVID-19.

Lideratge en femení

Al Consorci Hospitalari de Vic tenim una plantilla majoritàriament femenina. Després d'anys d'aplicar un Pla d'Igualtat que incorpora la perspectiva de gènere en tots els processos de gestió interns, avui 6 de cada 10 de les nostres direccions, àrees, serveis, unitats i departaments estan encapçalats per dones.

Aquest lideratge femení no ha deixat de créixer, impulsat també en paral·lel a la progressiva feminització en l'àmbit mèdic. El percentatge de dones comandament ha passat del 57% al 61% en l'últim any, i és semblant a nivell assistencial (63%) i no assistencial (58%).

La igualtat d'oportunitats entre homes i dones i la no discriminació són compromisos que al CHV tenim totalment incorporats: tota selecció, promoció o retribució sempre es fa seguint aquests principis. Però això encara no és així en molts altres àmbits i organitzacions.

Ens posem la mascareta lila

Enguany, en el marc del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, el CHV es va sumar a la reivindicació amb unes mascaretes de color lila que vam fer arribar a tot el personal perquè poguessin fer-se fotos amb ella i posar en valor la necessitat d’avançar cap a una societat més igualitària.