Rentem els uniformes amb un tractament contra virus i microbis

El Consorci Hospitalari de Vic ha començat a testar una nova tecnologia antiviral i antimicrobiana que s'afegeix a la roba en el procés de rentat i que és eficaç contra el SARS-CoV-2.

Es tracta d'una solució de l'empresa osonenca Girbau que es va aliar amb la firma suïssa HeiQ per treure al mercat un producte punter capaç de combatre el virus causant de la COVID-19 en la roba i els teixits. La nova tecnologia, que es coneix com a Viroblock NPJ03, s'aplica als serveis de bugaderia industrial dels sectors sanitari, hoteler i alimentari i ja havia estat emprada per més de 150 marques de tot el món en més de mil milions de mascaretes.

El producte garanteix la destrucció del 99,99% de varis tipus de virus i bactèries, segons les proves realitzades d'acord amb les normes ISO 18814 i ISO 20743. El Viroblock s'afegeix als tèxtils a través de dos mètodes: es pot fixar a les fibres de forma permanent durant el procés de fabricació abans que el teixit es talli i es cusi en productes acabats com llençols i tovalles; o bé es pot polvoritzar la fórmula diluïda sobre la roba ja en ús i deixar-la assecar a l'aire per convertir els teixits en una superfície antiviral i antimicrobiana. Al Consorci Hospitalari de Vic optem per aquest últim sistema.

Com a prova pilot, vam rentar amb el nou sistema els uniformes del servei de Rehabilitació del CHV, que renta l'empresa especialitzada Calandra -a qui el CHV té contractat el servei de bugaderia des de 2017-. D'aquesta manera, esperem obtenir un grau més de protecció i seguretat a pacients i professionals i seguir apostant per la sostenibilitat.

Entrevista al programa televisiu ‘Connecti.cat’

El programa de televisió 'Connecti.cat', una producció de La Xarxa de Comunicació Local en col·laboració amb una trentena de televisions de proximitat, va interessar-se per conèixer i per explicar aquesta innovació. Representants del CHV, Calandra i Girbau van mostrar en directe com es desenvolupava aquesta prova pilot.

 

 

 

 

Jaume Castellano, director de Serveis i SAS del CHV, en el moment de la connexió en directe
Jaume Castellano, director de Serveis i SAS del CHV, en el moment de la connexió en directe

En el procés de rentat dels uniformes de Rehabilitació testem un producte punter capaç de combatre el virus causant de la COVID-19 en la roba i els teixits