Busquem sinergies amb empreses per a la innovació conjunta

Una vintena d'empreses d'Osona van participar a la Jornada d'Aliances per a la Innovació organitzada pel CHV que tenia com objectiu potenciar sinergies entre la institució i el teixit empresarial per generar futurs projectes d'innovació conjunts

A principis d’aquest any 2021 es va celebrar la Jornada d'Aliances per a la Innovació, plantejada com una sessió de treball entre el CHV i les empreses de la comarca, per valorar les possibilitats de col·laboració públicoprivada. D'acord amb els interessos de cada companyia, els participants es van dividir en quatre grans àmbits d'innovació que el CHV considera que són clau, tots ells vinculats amb l'actual context de pandèmia: 'TIC i Internet de les coses', 'Equips de Protecció Individual', 'Desinfecció de materials i superfícies' i 'Proves PCR' (laboratori).

Segons el director de Serveis del CHV, Jaume Castellano, "la pandèmia ens ha exigit reinventar-nos per fer front a uns reptes exponencials i creiem que compartir amb les empreses les necessitats que hem tingut pot ser una bona manera per compartir també maneres d'avançar i trobar vies de col·laboració".

Innovacions que ja són realitat

Per exemplificar les possibilitats de col·laboració, en la jornada també es van donar a conèixer tres casos d'èxit d'innovació conjunta d'hospitals i empreses de Catalunya. ISERN Medical va presentar la plataforma Alexia Clinic, la solució de mobilitat que va desenvolupar amb el Consorci Hospitalari de Vic i l'Institut Català de la Salut, que permet als sanitaris gestionar la informació i les principals utilitats per atendre els pacients hospitalitzats a través de dispositius mòbils. Girbau va explicar la seva col·laboració amb Proquimia per desenvolupar la solució ADVANCE per al rentat en aigua de roba molt delicada. INTEXTER, l'Institut d'Investigació Tèxtil i de Cooperació Industrial de Terrassa, va donar a conèixer el projecte de creació de mascaretes reutilitzables en col·laboració amb la societat civil, empreses tèxtils, administracions i institucions sanitàries de la ciutat egarenca com Mútua de Terrassa o el Consorci Sanitari de Terrassa.

"El teixit empresarial d'Osona va respondre des del primer moment quan va començar la pandèmia", va reconèixer en la cloenda el director de Gestió del CHV, Ramon Ortiz, qui va voler agrair a les empreses participants la seva presència a la jornada, tot esperonant-les a "tirar endavant projectes col·laboratius pels beneficis que pot aportar a la població de la comarca".

La Jornada d'Aliances per la Innovació s'emmarca en el projecte "PECT Osona Transformació Social", que promou un creixement intel·ligent, sostenible i integrador a la comarca d'Osona i va comptar amb el suport de Creacció i la Cambra de Comerç.

La solució de mobilitat Alexia Clinic va ser uns dels casos d'èxit presentats a la jornada
La solució de mobilitat Alexia Clinic va ser uns dels casos d'èxit presentats a la jornada
Imatge d'un moment de la jornada

El teixit empresarial d'Osona va respondre des del primer moment quan va començar la pandèmia