Beques per als usuaris del Centre de dia Josep Roqué

L'Obra Social de la Caixa aportarà 10.000 euros al projecte que impulsa el centre de dia perquè persones grans amb recursos limitats puguin accedir als serveis d'acolliment diürn.

El director d'institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Antoni Noguera, amb els representants de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu

Per segon any consecutiu, el Centre de dia Josep Roqué i Castell de Manlleu compta amb la col·laboració de l'Obra Social "La Caixa", que contribuirà amb 10.000 euros a finançar el programa 'Un centre de dia obert a tothom'.

El programa pretén permetre a les persones amb menys recursos accedir als serveis que ofereix el centre, ampliar la freqüència d'assistència o garantir a qui ho requereixi un àpat complet i saludable. L'objectiu és que la persona gran que decideixi assistir al centre ho pugui fer independentment del seu nivell de renda.

Una col·laboració social amb passat, present i futur

La col·laboració entre les dues entitats per impulsar el projecte de les beques solidàries es va establir l’any 2015, després que un estudi de la Diputació de Barcelona detectés les dificultats que tenien algunes persones de Manlleu per accedir a tots els serveis que ofereix el centre. Aquest passat mes de juny, el gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, i el director d'institucions de Caixa Bank a la Catalunya Central, Antoni Noguera, van reeditar l'acord.

Al llarg de l’any passat, els diferents finançaments i donatius aconseguits han permès atorgar beques a 19 usuaris, que han vist com en la factura mensual se'ls descomptava un 25%, un 50% o fins a un 75% del cost dels serveis, segons una valoració social prèvia. El programa de beques també va permetre oferir 537 àpats a persones amb risc nutricional.

Els manlleuencs voten a favor del Josep Roqué

El Centre de dia Josep Roqué també ha rebut recentment una altra important donació. En aquest cas, es tracta de 3.505 euros procedents d'una subhasta de quadres organitzada per l’Ajuntament de Manlleu. Van ser els ciutadans del municipi qui, a través d'un procés de participació ciutadana, van decidir destinar els diners a finançar les beques per als usuaris del centre de dia. El 52% de les 230 persones que van participar a la votació popular van confiar el seu vot al centre d'acolliment diürn propietat de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu i que gestiona el Consorci Hospitalari de Vic. L’alcalde de la ciutat, Àlex Garrido, va ser l’encarregat d’entregar el xec al gerent de la FHSJM.