Més de 800 vacunes administrades a persones usuàries

Una vegada completada pràcticament la vacunació dels professionals, al llarg d’aquest primer trimestre de l’any hem iniciat la vacunació als nostres pacients més vulnerables segons l’ordre de prioritat establert per l'Agència de Salut Pública

Haver-nos pogut vacunar és un factor clau per protegir-nos a nosaltres, a les nostres famílies i als milers de pacients i usuaris que atenem. De fet, el nombre de contagis entre el personal s'ha reduït dràsticament des de l'inici de la vacunació. 

Pel que fa la vacunació de pacients vulnerables als centres del Consorci Hospitalari de Vic, a dia d’avui ja s’han administrat prop de 800 dosis de Moderna o de Pfizer-Biontech. L’administració del vaccí als usuaris es va iniciar a finals de febrer amb les persones que fan tractament d'hemodiàlisi a l'Hospital Universitari de Vic, les ingressades de llarga estada a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i els usuaris de l'Hospital de dia d'aquest sociosanitari. Tot seguit, es va continuar amb els pacients amb càncer i a mesura que han anat arribant noves dosis, i d'acord amb les prioritats que ha establert l'Agència de Salut Pública, es continua amb la vacunació també dels pacients amb malalties autoimmunes que es tracten amb immunodepressors biològics (artritis reumatoide, psoriasis, lupus, esclerosi múltiple, Crohn) i persones amb el VIH, així com persones trasplantades.

 

 

Vacunació al Centre de dia Josep Roqué
Vacunació al Centre de Dia Josep Roqué
Una de les primeres vacunacions a pacients a la Unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital Universitari de Vic.

A l’abril s’han fet testos serològics als professionals per conèixer el seu estat immunitari