Emotiu comiat als 16 residents que han acabat la formació sanitària especialitzada

Els especialistes en formació van finalitzar el mes d’abril la seva residència a Osona i donaran pas en els propers mesos a la promoció més nombrosa de residents, ja que comptem amb una oferta rècord de places i dues noves especialitats d’Infermeria

L'Hospital Universitari de Vic va acollir el 28 d’abril l'acte de comiat als residents que completen enguany la seva etapa formativa. Aquest 2021, 16 metges/esses i infermeres, que han passat entre 2 i 5 anys formant-se als centres sanitaris d'Osona, acaben la seva residència per convertir-se en professionals de ple dret en les seves especialitats.

En total, aquestes setmanes han completat la formació una especialista en Medicina Interna (especialitat que requereix 5 anys de formació), un especialista en Geriatria (format conjuntament amb l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic) i una de Psiquiatria (4 anys), així com dues infermeres llevadores (2 anys). També finalitzen el període de residència nou metges i dues infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària de les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA, formats en col·laboració entre els hospitals del CHV i els centres d'atenció primària d'Osona.

Una formació marcada per la pandèmia

L'acte de comiat va reconèixer especialment l'esforç fet durant aquest últim any pels residents, l'equip docent i els professionals assistencials per garantir una formació especialitzada completa tot i l'afectació que ha tingut la pandèmia al sector sanitari. La directora Assistencial del CHV, la Dra. Rosa Morral, va agrair aquesta dedicació conjunta i va convidar els residents a valorar en positiu la situació viscuda: "Heu mostrat una gran adaptació a les adversitats, a més d'adquirir molta experiència i aprenentatges per créixer en l'àmbit personal i professional; teniu un futur ple d'oportunitats per davant". La directora de Transferència de Coneixement del CHV, la Dra. Núria Roger, i la cap d'estudis, la Dra. Susanna Vilaseca, van coincidir a l'hora de desitjar que s'hagin complert les expectatives amb les quals van arribar com a residents a la comarca i van posar en valor que s'han guanyat a pols rebre el títol d'especialistes gràcies al seu compromís i professionalitat.

La trobada es va celebrar a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic amb un aforament limitat per seguir les mesures de distància entre assistents. Durant l'acte, es va comptar amb els parlaments d'alguns dels residents que finalitzaven la seva etapa formativa i també d'alguns dels seus tutors, que van dedicar paraules d'agraïment i comiat als nous especialistes. Com a mostra d'agraïment per tot l'esforç i dedicació que han demostrat en el seu pas pel CHV, la institució els va preparar un emotiu vídeo i diverses dedicatòries personalitzades publicades a les xarxes socials.

Exemples de dedicatòries als nous especialistes. Es poden consultar totes al Portal dels Residents.

30 anys de formació sanitària especialitzada

El 1990, el Consorci Hospitalari de Vic va ser acreditat pel Ministeri de Sanitat per formar especialistes. Tres dècades en què no hem parat de créixer, tant en capacitació com en nombre d'especialitats docents. Avui comptem amb més de 70 especialistes en formació. La nostra trajectòria i el mètode integral, proper i personalitzat amb què formen els nostres residents, ens situa com un centre molt ben valorat pels que encaren una de les decisions clau de la seva vida: triar on cursaran els 2, 4 o 5 anys de la seva especialització sanitària.

Una oferta rècord de places de residents i amb noves especialitats

La convocatòria de MIR, IIR i PIR 2021 serà la més gran que hem tingut mai al Consorci Hospitalari de Vic: oferirem fins a 36 places, entre les pròpies a nivell hospitalari i les que hi ha en col·laboració amb Atenció Primària.

L’oferta inclou un total de 15 places a repartir entre la majoria de les nostres especialitats docents de Medicina (3 places de Geriatria, 2 de Medicina Interna i 1 per a les especialitats de Psiquiatria, Cirurgia General i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia), Infermeria (3 places de llevadora) i Psicologia Clínica (1 plaça), que enguany incorporen dues noves especialitats: Infermeria geriàtrica i Infermeria en Salut Mental, per a les quals vam obtenir l'acreditació l'any passat i compten amb 2 i 1 plaça ofertades, respectivament.

A més d'aquestes places, també se'n convoquen 21 d'Atenció Familiar i Comunitària (15 MIR i 6 IIR) a les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA.