L’HUV rebrà un mamògraf digital de la Fundació Amancio Ortega

La Fundació Amancio Ortega donarà prop de 47 milions d'euros a la Generalitat per adquirir 61 aparells d'alta tecnologia per al diagnòstic i tractament del càncer per als hospitals públics catalans.

El conveni, signat entre el govern català i la fundació del propietari d’Inditex, preveu destinar 37 milions a la renovació de 18 equipaments de radioteràpia (acceleradors lineals), més de la meitat dels que hi ha actualment instal·lats a Catalunya, i vora 10 milions més per adquirir equipaments d'última generació per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama. Concretament se substituiran un total de 43 mamògrafs dels diferents hospitals públics catalans. A Osona, s'equiparà l'Hospital Universitari de Vic amb un nou mamògraf digital d’alta tecnologia.

La donació de la Fundació Amancio Ortega facilitarà la renovació de bona part dels aparells que s'havien quedat obsolets. Els nous equipament arribaran de forma progressiva als centres sanitaris a partir del 2018.

Centres del SISCAT on s'ubicaran els nous equipaments

Més informació

El conseller de Salut, Antoni Comín, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la vicepresidenta de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez. Fotografia: Generalitat de Catalunya (Rubén Moreno)