Nou apartat sobre Seguretat dels Pacients

Per tenir a l'abast tota la informació necessària sobre aquest àmbit i facilitar la notificació d'esdeveniments adversos, els professionals disposeu d'un apartat específic habilitat a la Intranet

La Seguretat dels Pacients (SP) és una preocupació important en l'activitat assistencial, en especial des de la publicació del llibre To Err is Human: Building Safer Health System, que va demostrar que els errors sanitaris eren la vuitena causa de mort, per sobre dels accidents de trànsit, el VIH o el càncer.

Per tenir a l'abast tota la informació necessària sobre aquest àmbit i facilitar la notificació d'esdeveniments adversos, els professionals disposeu d'un apartat específic habilitat a la intranet. Al nou apartat, present a Coneix / Seguretat de Pacients i accessible tambés des d’un dels banners de la portada, trobareu tota la documentació relacionada amb la Seguretat dels Pacients al CHV (com s'organitza a la nostra institució, com podeu contribuir-hi...), així com conèixer quins incidents podeu detectar i notificar, un llistat de bones pràctiques a tenir en compte o els recursos formatius i bibliogràfics que teniu al vostre abast.

Ni els professionals ni les organitzacions són infal·libles i cal tenir en compte el risc de fallar. De fet, s'estima que un 10% dels pacients hospitalitzats pateixen esdeveniments adversos -alguns de caràcter greu-, la meitat dels quals són evitables. Detectar i analitzar els problemes que afecten a la seguretat dels pacients ens permet conèixer perquè van fallar les defenses existents i buscar sistemes que ens ajudin a millorar la seguretat i evitar que tornin a passar.

Accés a l’apartat de Seguretat de Pacients

Tots els professionals som responsables de vetllar per la seguretat dels pacients