Els hospitals de la C-17 presenten els nous circuits assistencials compartits

La V Jornada d'Innovació de l'Aliança Estratègica d'Atenció Especialitzada C-17, celebrada el mes d’octubre, va servir per compartir els avenços i nous models de col·laboració per millorar l’atenció als pacients als hospitals que en formen part

Amb el lema 'Sumar pel ciutadà', el mes d'octubre es va celebrar la cinquena edició de la Jornada d'Innovació de l'Aliança Estratègica d'Atenció Especialitzada C-17. Enguany, el tema central va ser la presentació dels nous circuits assistencials que s'han desplegat els últims mesos. D'una banda, el d'assessorament genètic del càncer i, de l'altra, les urgències 24x7 d'Urologia i d'Otorrinolaringologia per facilitar la derivació en qualsevol moment d'aquests pacients des dels hospitals comarcals al Clínic. Tres nous exemples de treball en xarxa que ens permetran avançar en la millora de l'atenció dels pacients en l'eix Barcelona-Vallès Oriental-Osona.

El paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat Barcelona, seu d'aquesta edició, va reunir a directius i desenes d'especialistes de les diferents institucions que integrem l'aliança i del CatSalut, que van participar i moderar les diverses presentacions i taules de debat.

Entre altres, en la taula rodona 'Clúster Covid C-17: Balanç i experiències', les direccions assistencials dels centres de la C-17, les responsables dels sectors sanitaris del Vallès Oriental i d'Osona i el director mèdic del SEM, van posar en comú la resposta de l'Aliança a la pandèmia de la Covid-19. Així mateix, es va dedicar una taula a incorporar la veu dels pacients que han transitat pels diferents hospitals, per conèixer i aprendre de la seva experiència.

En el marc de la jornada també es va entregar el Premi Roche Farma al millor projecte d'innovació que contribuirà a assolir els reptes de l'Aliança. El premi d'aquest 2021 ha estat per al projecte: 'Reorganització en el marc de l'Aliança C-17 del procés dels pacients amb malaltia valvular', liderat per la Dra. Bàrbara Vidal Hagemeijer, cap de Secció d'Imatge Cardíaca de l'Hospital Clínic, i en el qual també hi ha participat la cap de Cardiologia del Consorci Hospitalari de Vic, Dra. Sílvia Montserrat Ortego. La cloenda de la jornada va anar a càrrec de la directora del CatSalut, la Dra. Gemma Craywinckel.

L'Aliança Estratègica C-17

L'Aliança Estratègica d'Atenció Especialitzada C-17 té el seu origen en el conveni de col·laboració que, l'any 2015, van subscriure l'Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Asil Hospital de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni, amb el suport institucional del Servei Català de la Salut. El seu objectiu: establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial, amb visió de territori, per oferir "l'atenció més adequada en el servei més idoni". D'aquesta manera se sumen coneixement, recursos humans i tecnològics, cercant eficiències i aprofitant el potencial de treballar plegats.