Guardonats en els Premis Sanitat Osona 2021

La 39a edició dels Premis Sanitat Osona va reconèixer diversos estudis i projectes d'investigació realitzats per professionals del Consorci Hospitalari de Vic

L’acte de lliurament dels Premis Sanitat Osona, la Beca d'Investigació de l'Agrupació de Ciències Mèdiques d'Osona i la Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut es va celebrar el divendres 12 de novembre a la Sala d'Actes de Les Clarisses en el marc de la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, va reconèixer diversos estudis i projectes d'investigació realitzats per professionals del CHV i la FHSC.

Els treballs premiats en l'acte organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona van ser:

Categoria de treballs publicats: 'Therapeutic optimization through goal-oriented prescription in nursing homes'. Núria Molist, Daniel Sevilla, Javier González, Vanessa Garcia, Lorena Ariana Segura, Carles Codina i Joan Espaulella.
Categoria de treballs inèdits: 'Características clínicas y epidemiológicas de infecciones invasivas por Streptococcus Suis en Cataluña, España'.Javier Díez de los Ríos, Esteban Reynaga, Jacint Altimiras, Marian Navarro i Anna Vilamala.
Treballs específics sobre el càncer: El premi va quedar desert.
4ta edició del premi de la borsa de formació per a residents:
 • Premi en la categoria de treballs de recerca per a 'Impacte de les activitats extraescolars en la qualitat de vida relacionada amb la salut dels infants i adolescents', a càrrec del resident Amat Botines.
 • Premis en la categoria de casos clínics per a 'Endocarditis etiologia infreqüent', de la Dra. Maria Baldà, 'Dolor rápidamente progresivo de difícil manejo en un paciente oncológico', de la Dra. Laura Ciero, 'Agonistas GNRH como componente precipitador de patologia psiquiátrica', del Dr. Jairo Santiago García, 'Trastorno de estrés postraumáitico en sanitarios tras la pandemia Covid', de la Dra. Ana Marzán, 'Dolor dorso lumbar atípic' , del Dr. Sebastián Melgar, i el 'Síndrome de Guillain-Barré como probable primer síntoma de SARS-CoV-2 en una paciente anciana' , de la Dra. Clàudia Pujol i la Dra. Marina Lobaco.
 • XXXIX Premis Sanitat Osona:
 • XXII Beca d'Investigació de l'Agrupació de Ciències Mèdiques d'Osona:
  La beca d'enguany va quedar deserta.
 • XXII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut:
  'Programa d'optimització del risc cardiovascular en pacients amb esquizofrència. ESTUDI PRISCA', de Núria Riera.
  Es van lliurar dos accèssits excepcionals: 'Implementció d'un programa educatiu per a pacients amb ferides a extremitats inferiors tractats en una Unitat Clínica de Ferides per a millorar la seva qualitat de vida i disminuir les recidives', de Marta Casals, i 'Intervenció multicomponent en cuidadors informals i els seus efectes en les persones amb malaltia d'Alzheimer: Assaig clínic aleatoritzat. ESTUDI CUIDALZHEIMER', de Jordina Muñoz.