661 participants als tallers sobre higiene de mans

L'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu van organitzar, divendres 5 de maig, un programa d'activitats divulgatives amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans.

La infermera de control d'infeccions, Anna Besolí, ensenyant la tècnica del rentat de mans a professionals i pacients

Els tallers -adreçats a professionals, pacients i familiars- consistien en aprendre o recordar la tècnica de la higiene de mans amb solució alcohòlica. Després, els participants podien comprovar a través de les làmpades ultraviolades si les seves mans estaven ben desinfectades i, per tant, lliures de microorganismes.

A Manlleu, 88 professionals i 159 usuaris van fer-se la prova. A Vic, hi van participar 317 professionals i 97 usuaris. Sense dubte, un èxit de participació que va servir per conscienciar sobre la prevenció de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària amb una mesura tant senzilla com eficaç: rentar-se les mans de manera correcta i en els moments adequats.

"La lluita contra la resistència als antibiòtics està a les teves mans"

La Unitat de Convalescència de l'Hospital de Manlleu ha estat la guanyadora del V Concurs de fotografia sobre higiene de mans del Consorci Hospitalari de Vic. La seva imatge il·lustra els pòsters de la campanya 2017 per promoure el rentat de mans als centres del CHV, acompanyant el lema triat per aquest any: "La lluita contra la resistència als antibiòtics està a les teves mans".