Pel·lícules de qualitat i en català per als infants ingressats a l’HUV

El Consorci Hospitalari de Vic participa en la iniciativa europea 'Film in hospital' per millorar l'estada dels pacients pediàtrics a través de continguts audiovisuals

Distribuïdores de cinema infantil de tota Europa s'han unit per crear 'Film in hospital': una plataforma de pel·lícules i curtmetratges adreçada als infants i adolescents hospitalitzats o que han de fer tractament en centres sanitaris.

L'objectiu del projecte, cofinançat pel programa Creative Europe - MEDIA de la Unió Europea, és que els hospitals públics puguin oferir aquests continguts als pacients de 3 a 16 anys com un suport emocional i, així, contribuir a millorar la seva atenció des d'una perspectiva integral.

Fa uns mesos, el Consorci Hospitalari de Vic va signar un conveni de col·laboració amb la distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic, responsable d'implantar la plataforma a l'estat espanyol, perquè els seus pacients en poguessin gaudir.

Com funciona?

L'accés a la plataforma és totalment gratuït, tant per als hospitals com per als infants ingressats i les seves famílies. Només cal entrar al web filminhospital.packmagic.cat i introduir un dels codis gratuïts que facilita l'hospital. Un cop dins la plataforma, els diferents títols estan etiquetats indicant per a quines edats es recomanen.

Entre el seu catàleg, la plataforma compta amb nombroses pel·lícules disponibles en català i també amb subtítols, per tal de fomentar la lectura entre els espectadors i espectadores més petits, així com per fer-les accessibles a infants amb dificultats auditives.

La plataforma disposa de continguts de qualitat concebuts per incentivar la curiositat i fomentar el gust pel cinema