Bevem aigua #Delaixeta amb l’ampolla sostenible del CHV

Aquest any, el CHV ha engegat una campanya per reduir l'ús del plàstic. Gràcies a un bidó reutilitzable que es va facilitar als professionals i a la proliferació de fonts d'aigua, es vol evitar la generació d'1 milió d'ampolles en els propers anys.

Fer servir menys plàstic és una de les principals contribucions que podem fer per tenir cura del medi ambient. Per ajudar a aconseguir-ho, aquest any el Consorci Hospitalari de Vic ha posat en marxa una campanya per facilitar que els nostres professionals puguin consumir aigua de manera sostenible.

D'una banda, s’han ampliat la quantitat de fonts que tenim instal·lades als espais de treball dels nostres centres. De l'altra, s’ha llançat l'Ampolla sostenible del CHV: un bidó reutilitzable per a ús personal, fabricat en acer inoxidable, que es va distribuir als professionals de la institució.

L'objectiu de la campanya és reduir el consum d'aigua embotellada i els residus que això comporta. Si cada treballador/a consumeix de mitjana quatre ampolles a la setmana, al cap de l'any podem evitar generar 264.000 envasos. O el que és el mateix: 1 milió d'ampolles de plàstic menys d'aquí al 2025.

Col·laboradors

La campanya Bevem l'aigua #Delaixeta està impulsada des del Servei de Prevenció i Medi Ambient del CHV i compta amb el suport de diferents proveïdors. El cost de les 1.500 ampolles va estar cofinançat per Boris-45, l'empresa que gestiona el servei d'alimentació i restauració, i per les companyies que subministren l'aigua als centres que el CHV té a Vic i a Manlleu: Aigües de Vic i Sorea (Agbar).

Els beneficis de beure #Delaixeta

L'aigua de l'aixeta és:

  • + segura: gràcies als exhaustius controls de qualitat diaris
  • + ecològica: no genera residus ni s'ha de transportar
  • + econòmica: costa 1.000 vegades menys que l'embotellada

A més, les fonts que tenim als diferents centres disposen de sistemes d'ultrafiltració que permeten filtrar partícules entre 0,03 i 0,1 micròmetres (bacteris, virus, endotoxines, microplàstics...). El resultat és una aigua d'alta qualitat, millor que moltes aigües embotellades.

En la tria de l'ampolla sostenible del CHV s'ha valorat l'opció més saludable i alhora pràctica. El material més recomanable per contenir aigua és el vidre, però pesa molt i es trenca fàcilment. L'alumini pot transferir restes als productes i altres materials com la pasta de bambú contenen un percentatge molt alt de plàstic. Per això, la millor alternativa és l'acer inoxidable.