Pla per millorar l'atenció de les síndromes de sensibilització central

L'Hospital Universitari de Vic ha estat acreditat com un dels 18 centres catalans que integraran una unitat d'expertesa per a l'abordatge de les síndromes de sensibilització central (SSC).

El Consorci Hospitalari de Vic ha començat a treballar en el pla operatiu que impulsa el Departament de Salut per constituir equips multidisciplinaris especialitzats enfocats a millorar l'autonomia, el benestar i la qualitat de vida de les persones afectades per fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i/o sensibilitat química múltiple. Aquestes unitats comptaran amb professionals de l'atenció primària i hospitalària, específicament formats en especialitats de referència (reumatologia, al·lergologia, toxicologia, etc.) i en d'altres que actuen com a suport integral en tot el procés d'aquestes malalties.

Aquest nou model assistencial, que reordena els serveis existents per millorar l'atenció als pacients, també destaca per fer que els objectius, el disseny d'actuacions, la seva implementació i l'assoliment dels resultats, siguin compartits per l'atenció primària i comunitària i l'atenció hospitalària. En aquest sentit, cadascuna de les 18 unitats especialitzades que s'establiran a Catalunya comptarà amb un referent que coordinarà la seva activitat i treballarà per la cooperació territorial.

L’abordatge multidisciplinari i especialitzat ha de permetre millorar l'autonomia, el benestar i la qualitat de vida de les persones afectades per fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i/o sensibilitat química múltiple