Reconeixement a les millors investigacions científiques

Enguany, s'han guardonat tres articles sobre les cures pal·liatives en pacients crònics avançats, el seguiment de pacients amb VIH i el diagnòstic dels tumors de mama, i una comunicació sobre la promoció de la salut en pacients en hemodiàlisi

L'Hospital Universitari de Vic va acollir, el passat 6 d’octubre, la inauguració del Curs acadèmic 2016-2017 que desenvoluparan conjuntament el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic. Com és tradicional, l'acte va ser escenari de l'entrega dels reconeixements a les millors publicacions i comunicacions científiques realitzades pel professionals del CHV durant l’any anterior.

Enguany, han estat guardonades tres investigacions publicades en prestigioses revistes científiques internacionals. Dels 11 treballs avaluats en la categoria d'articles sorgits de projectes del Consorci Hospitalari de Vic, el jurat ha decidit premiar l'estudi d'un equip d'investigadors del Servei de Geriatria -entre els quals hi ha el Dr. Joan Espaulella, el Dr. Jordi Amblàs i la Dra. Núria Molist-, sobre la identificació dels pacients amb condicions cròniques avançades que requereixen cures pal·liatives.

En la categoria d'articles sorgits de col·laboracions amb estudis multicèntrics, s'han reconegut dos treballs: un estudi sobre l'impacte d'una prova diagnòstica preoperatòria als tumors de mama, en el que ha participat la radiòloga Dra. Judit Ribé; i una investigació sobre l'adequació de la sol·licitud d'anàlitiques per al seguiment dels pacients amb VIH elaborada, entre d'altres autors, pel Dr. Josep Vilaró.

En l'àmbit de la millor comunicació, s'ha reconegut l'estudi realitzat pels professionals de Nefrologia i Rehabilitació -amb la col·laboració d'Epidemiologia- sobre la promoció de la salut en el pacients amb hemodiàlisi, a través de l'exercici físic i l'educació sanitària.

Pere Soley: "No només hem de tenir suficients coneixements assistencials, també els hem de saber explicar i transmetre"

Comença un nou curs acadèmic

El Curs 2017-2018 es desenvoluparà en el marc del conveni Hospital Universitari, que busca reforçar i potenciar els vessants docent, de recerca i d’innovació, a través d’una major col·laboració entre l’àmbit assistencial i l’universitari. Cada dijous al llarg de tot l’any, s’oferiran a la sala d’actes de l’HUV sessions formatives i divulgatives obertes als professionals sanitaris de la comarca. En aquesta sessió inaugural, el ponent convidat va ser el degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, el Dr. Ramon Pujol, que va pronunciar la conferència 'Orientant la formació cap el metge del futur'.

  • Cinc nous doctorats
  • En el marc de l'acte, es va homenatjar també els cinc professionals que en l'últim any han obtingut el títol de Doctor: Dr. Daniel Sevilla, Dr. Xavier Palomar, Dr. Joan Espaulella, Dr. Esteban Alberto Reynaga, Dr. Jordi Amblàs i Dr. Adrián Medina. Actualment, el CHV i la FHSC comptem amb 36 professionals doctorats, 32 en l'àmbit de la Medicina i quatre d'Infermeria.