Formarem especialistes d'Anestesiologia i Reanimació

El Ministeri de Sanitat ha acreditat el CHV per posar en marxa una Unitat Docent d'Anestesiologia i Reanimació, fet que ens permetrà oferir 1 plaça de metge intern resident en aquesta especialitat a partir de l'any vinent

La formació sanitària especialitzada en Anestesiologia té una durada de 4 anys i és una aposta clau, tant per a la nostra institució com per al conjunt del sector sanitari, per cobrir un dels perfils assistencials més demandats a nivell hospitalari. En aquest sentit, la recent acreditació del Ministeri de Sanitat al CHV per obrir una Unitat Docent d’Anestesiologia i Reanimació suposarà tenir una font pròpia d'anestesiòlegs al territori que podria suplir la dificultat actual per trobar especialistes.

Tenir la responsabilitat de formar futurs anestesiòlegs és un gran repte i un compromís amb la medicina actualitzada basada en la evidència: implica mantenir un estàndard de qualitat assistencial i de recerca elevat, fet que repercutirà positivament en els nostres pacients.

Perquè un hospital pugui formar especialistes en una disciplina, cal que compleixi uns elevats estàndards de capacitació docent. Al CHV fa més de tres dècades que formem residents: amb aquesta nova acreditació, comptarem amb unitats docents en 14 especialitats a nivell MIR (8), IIR (4), PIR (1) i FIR (1).

Oferim 19 places per formar nous residents en una dotzena d'especialitats

En aquesta convocatòria de MIR, IIR, PIR i FIR 2023, comptem novament amb 19 places de formació sanitària especialitzada, a les quals se sumaran al territori les 21 d’Atenció Familiar i Comunitària (15 MIR i 6 IIR) que es convoquen des de les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA, amb les quals col·laborem com a dispositiu hospitalari associat. 

Consulta les especialitats i places

Treballem en xarxa per millorar la qualitat assistencial dels centres i la formació dels residents

Més de 200 professionals de l'àmbit de la salut i la docència van participar en la 19a Jornada de la Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya (XCDC), que va tenir lloc el dia 1 de desembre a l'Edifici El Sucre de Vic. Durant la trobada, responsables de l'administració, d'hospitals i centres d'atenció primària, gestors de la formació que s'imparteix en aquestes institucions, i graduats que estan realitzant itineraris de formació especialitzada, van reflexionar al voltant dels tres grans reptes de futur del Fòrum de Diàleg Professional: els valors dels residents, la capacitat formativa del sistema de salut català i la capacitat d'atracció territorial.