Projecte per convertir la planta 7 de l'HUV en la nova unitat d'hospitalització de Psiquiatria

El Consorci Hospitalari de Vic ha tret a licitació la redacció del projecte per construir la nova unitat d'hospitalització de pacients aguts i subaguts de Salut Mental.

L'obra preveu la reforma completa de la planta 7 de l'Hospital Universitari de Vic i el trasllat de tota l'activitat que ara té lloc a la unitat 3.1. Les noves instal·lacions ocuparien l'ala 7.2 -avui pràcticament sense ús-, el vestíbul de la planta i també el pati que queda sobre l'ala 6.1. En conjunt, més de 1.200 metres quadrats on es construiria una unitat totalment nova i dissenyada específicament per acollir i tractar aquests tipus de pacients.

L'estada mitjana dels pacients ingressats a Psiquiatria oscil·la entre pocs dies (aguts) i varis mesos (subaguts). En tots els casos i per les característiques pròpies de la patologia, cal vetllar per la seguretat i, alhora, la confortabilitat dels pacients. En aquest sentit, el trasllat de la Unitat d'Hospitalització a la setena planta de l'HUV implicarà una sèrie d'avantatges respecte la ubicació actual: més claror, possibilitat de sortida exterior a la terrassa i augment d'espai. Tanmateix, es mantindran les mesures de control d'accés actuals que garanteixen la confidencialitat i la seguretat.

Durant dos mesos, s'ha treballat amb els comandaments i professionals de Salut Mental per definir el pla funcional de la nova unitat i les característiques que han de tenir els nous espais. De la mateixa manera, s'ha explicat el projecte a les associacions de familiars i als mateixos usuaris, amb el desig de buscar la seva col·laboració en l'aportació d'aspectes de millora. El resultat d'aquest procés participatiu serà la base per elaborar el projecte constructiu de les futures instal·lacions.

La previsió és tenir acabat el projecte abans de finals d'any, d'acord amb el compromís establert amb el CatSalut, que és qui finança aquesta fase prèvia i qui preveu finançar la construcció de les instal·lacions el 2018