Laura Fernàndez i Visi Garcia-Mota lideraran el Servei d'Urgències

Ambdues s'han incorporat durant el mes d'octubre, respectivament, en els càrrecs de nova creació de Cap de Servei i de Cap d'Unitat de Cures d'Urgències a l'Hospital Universitari de Vic

Laura Fernández ja exerceix de cap del Servei d’Urgències, la nova organització funcional d’aquesta àrea clau en l’activitat de l’Hospital Universitari de Vic. Nascuda a Barcelona, la Dra. Fernández té 46 anys i, des del 2011, ha estat metgessa adjunta a l'Hospital Universitari del Vinalopó (Alacant). Especialista en Medicina Familiar i Comunitària -va finalitzar la seva especialització el 2003 a l'Hospital General de Castelló-, la seva trajectòria professional ha estat sempre lligada a l'àmbit de les Urgències, assumint diferents responsabilitats als hospitals de Castelló, de Bellvitge i de Torrevieja.

En aquests anys, la Dra. Fernández ha compaginat l'assistència amb la recerca i la docència. Entre altres, ha exercit com a tutora docent de formació sanitària especialitzada i de postgrau, i és coautora del llibre dirigit a residents: "Algoritmos de actuación en urgencias", de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES).

Aquest mes d’octubre, també s’ha estrenat en les seves funcions l’altra figura clau de la nova organització: Visi Garcia-Mota, infermera amb una àmplia trajectòria al Consorci Hospitalari de Vic i amb experiència en l’àmbit de l'atenció urgent, és la nova Cap d’Unitat de Cures d’Urgències. També es tracta d’un càrrec específic de nova creació, doncs fins ara el comandament infermer a Urgències estava englobat dins l'Atenció Immediata (juntament amb la Unitat de Cures Intensives).