Ple del Consorci en els Premis Sanitat Osona

Tots els projectes guardonats són de professionals del CHV, com també ho són els Premis FORES - Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut

Els tres estudis premiats en la XXXV edició dels Premis Sanitat Osona, que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona, han estat realitzats per equips de professionals del Consorci Hospitalari de Vic. El lliurament dels guardons va tenir lloc a la Sala de la Columna de l'ajuntament de Vic, en el marc de la festivitat patronal de Sant Cosme i Sant Damià.

En la categoria de treballs inèdits, el guanyador va ser l'estudi ‘Incidència i característiques clíniques de la síndrome de Guillain-Barre a la comarca d'Osona, Catalunya Central, en el període 2003-2016’, dels doctors Josep Maria Aragonès, Jacint Altimiras Roset, Francisco Alonso Valdés, Gabriel Celedón Berrueco, Sebastián Alfonso Martín, Pere Roura Poch, Antía Moreira Villanueva.

En la categoria de treballs publicats, el guardonat va ser l'estudi 'Prevalença de colonització per Staphylococcus aureus meticilinresistents ST398 en treballadors de granges de porcs en una zona de Catalunya, Espanya', realitzat pels professionals Esteban Reynaga, Marian Navarro, Anna Vilamala, Pere Roura, Manuel Quintana, Marian García-Núñez, Raül Figueras, Carmen Torres, Gianni Lucchetti i Miquel Sabrià.

En la categoria de treballs sobre el càncer, es va premiar el treball 'Prevalença de SARM en pacients amb neoplàsia. És el diagnòstic de SARM un factor de risc?', d’Esteban Reynaga, Javier Díez de los Ríos, Daniella Nunes, Pere Roura, Marian Navarro, Anna Vilamala i Gianni Lucchetti.

XVIII Beca Consultori Bayés

A banda dels Premis Sanitat Osona, durant la festa patronal es van entregar també el Premi FORES - XVIII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut, valorada en 5.000 euros. La guanyadora va ser la Dra. Rosa M. Catalán, de la Unitat de Cures Intensives del CHV, pel seu treball: ‘Impacte d'accions de millora en la seguretat durant el trasllat intrahospitalari del pacient crític’.

El jurat va atorgar també un accèssit a Esmeralda Molina pel ’Disseny d'un qüestionari per la mesura del risc de lesió per caiguda durant l'ús de recursos sanitaris sense ingrés del pacient amb malaltia crònica’, premiat amb 1.000 euros.