Concentracions en suport al poble i les institucions catalanes

La repressió del referèndum de l'1 d'octubre i la persecució de les institucions catalanes ha sacsejat Catalunya i, de manera especial, tots aquells que treballen per la Generalitat al servei dels ciutadans

El 3 d’octubre, centenars de professionals del Consorci Hospitalari de Vic es van adherir a l’’Aturada general del país’ convocada per la Taula per la Democràcia -ens que agrupa entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana-. En un comunicat, el CHV va condemnar “les actuacions desproporcionades de les forces i cossos de seguretat de l'estat espanyol” per intentar impedir el referèndum. “Davant la situació que està vivint Catalunya, des del nostre compromís inalienable amb el benestar de la ciutadania i amb el respecte als drets fonamentals i les llibertats democràtiques, volem refermar el nostre suport al Govern de la Generalitat i a les seves institucions”, resumia el seu posicionament la institució.

Centenars de professionals es van sumar també a les concentracions posteriors en favor de les llibertats, convocades a les 12:00 h del migdia a les portes dels hospitals i centres sanitaris. En especial, el 17 d’octubre amb motiu de l’empresonament dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, i el 2 de novembre per protestar contra la resolució de presó sense fiança per als consellers que van anar a declarar a l'Audiència Nacional.

El CHV va condemnar en un comunicat la repressió i la violència contra els ciutadans i les institucions catalanes

  • Restituït el Consell de Govern
  • La Generalitat ha restituït en les seves funcions als seus màxims representants en tots els consorcis i entitats públiques del sector sanitari de Catalunya. Jaume Portús torna a ser de manera oficial el president del Consorci Hospitalari de Vic i s’han restituït també en el càrrec els cinc vocals del Consell de Govern nomenats per la Generalitat: Marta Chandre, Pere Prat, Marta Álvarez, Joan Escarrabill i Antoni Salvà. Amb aquesta decisió, aprovada per Decret del 27 d'octubre de 2017 -abans de la destitució dels consellers ordenada pel Govern espanyol-, la Generalitat va revertir la situació, anunciada com a "excepcional i provisional", per la qual el Departament de Salut havia assumit la governança dels consorcis sanitaris, situant el conseller Antoni Comín com a president de totes les institucions.