La nova Àrea de Rehabilitació estarà llesta a l’abril de 2019

Les obres avancen a bon ritme: està previst acabar la construcció de les noves instal·lacions d'aquí a vuit mesos i completar el projecte -inclosa la reforma urbanística de l'entorn- en menys d'un any

D'aquí menys d’un any, a finals d'abril del 2019, està previst que entri en funcionament la nova Àrea de Rehabilitació -que gestionarà el Consorci Hospitalari de Vic- i les noves instal·lacions de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. El projecte d'ampliació i modernització del centre entra ara en la seva tercera fase, que inclou la reforma total de la planta baixa per crear-hi la nova Àrea Ambulatòria i la construcció d'un gran eix d'ascensors que millorarà l'accessibilitat de l'edifici.

Quins són els següents passos?

En paral·lel a la reforma de la planta baixa, segueix avançant l'obra del pàrquing (es preveu que acabi a finals d'any) i la construcció dels nous edificis: un de 356 metres quadrats que albergarà els nous accessos i l'annex, de 800 metres quadrats, on hi haurà l'Àrea de Rehabilitació. Al gener de 2019, un cop acabades les noves instal·lacions -i mentre es procedeix a equipar-les per iniciar l'activitat assistencial-, començarà la darrera fase del projecte: la urbanització de l'entorn per crear-hi un gran parc públic. Una actuació que convertirà els voltants de l'Hospital en una zona verda per al barri.

Una obra condicionada per l'arquelogia

El calendari inicial preveia completar l'ampliació de l'Hospital al gener del 2018. Un termini que no s'ha pogut complir, principalment, per la troballa de restes arqueològiques. Primer, les obres van quedar paralitzades mig any per deixar treballar els arqueòlegs. Quan, finalment, el Departament de Cultura va autoritzar la retirada de les restes, les obres es van reprendre amb un mètode d'excavació més lent i acurat i dividint l'excavació en àrees per compaginar la feina d'operaris i arqueòlegs. Dues circumstàncies que van allargar set mesos més el calendari. A la demora de més d'un any per les troballes arqueològiques, cal afegir dos mesos més derivats de les gestions administratives arran dels canvis d'empresa constructora.

La troballa de restes arquelògiques ha demorat més d’un any la finalització del projecte respecte al calendari inicial