L'Hospital Universitari de Vic remodelarà les instal·lacions durant l'estiu

Aquest mes de juny comença la construcció de la nova unitat d’hospitalització de Salut Mental, la remodelació d’una part de l’Àrea Quirúrgica i la millora de la xarxa d’instal·lacions de sis plantes.

Coincidint amb l'inici del període estival, l'Hospital Universitari de Vic posa en marxa les tres principals actuacions de millora d'infraestructures previstes dins el Pla d'inversions del Servei Català de la Salut per aquest 2018.

Hospitalització de Salut Mental

A mitjans de juny, s'ha començat a construir la nova unitat d'hospitalització de pacients aguts i subaguts de Psiquiatria i Salut Mental. Els treballs duraran vuit mesos i suposaran la reforma completa de la planta 7, incloent la zona d'habitacions, el vestíbul i el pati. En conjunt, més de 1.200 metres quadrats on s'erigirà una unitat dissenyada específicament per acollir i tractar aquests tipus de pacients, que ara són atesos a la unitat 3.1.

L'estada dels pacients ingressats per problemes de salut mental oscil·la entre uns pocs dies (aguts) i diversos mesos (subaguts). Per les característiques d'aquestes patologies, cal vetllar alhora tant per la seguretat com pel confort dels pacients. En aquest sentit, les noves instal·lacions disposaran de més espai, més claror natural i la possibilitat de sortir a una gran terrassa exterior. Tot, mantenint les actuals mesures de control d'accés que garanteixen la confidencialitat i la seguretat.

Àrea Quirúrgica

Del 30 de juny al 20 d'agost, es remodelarà la part més antiga de l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital Universitari de Vic. L'actuació permetrà millorar el sistema de climatització i de filtratge d'aire de dues de les sales d'operacions, per reformar de manera integral les instal·lacions de la URPA (sala de despertar) i per adequar de forma general la xarxa d'instal·lacions i canalitzacions. La resta d'espais i sales d'operacions de l'Àrea Quirúrgica -més modernes- seguiran funcionant amb normalitat.

Instal·lacions d'aigua

La xarxa d'aigua calenta sanitària de l'Hospital té vora 35 anys. Per actualitzar aquestes instal·lacions, entre juny i octubre es procedirà a substituir el sistema de canalitzacions de les unitats d'hospitalització 6.1, 6.2, 5.2, 4.1, 4.2 i 3.2. És a dir, de totes les que no s'han reformat des que es va inaugurar l'Hospital, exceptuant les plantes 3.1 i 2.2 -que es remodelaran de manera integral a curt termini- i la planta 5.1, on aquesta millora ja es va fer l'any passat. Les obres obligaran a tancar les unitats de forma esglaonada i a traslladar-ne provisionalment l'activitat i els pacients ingressats.

Recreació dels futurs espais de la Unitat d'Hospitalització de Salut Mental

 

En tots els casos, els espais a remodelar es tancaran i el moviment d'operaris i material es farà per l'exterior de l'edifici, de manera que no es destorbarà l'activitat assistencial.