El model SAD és una de les pedres angulars de l'atenció comunitària a Osona

Ens complau presentar-vos la Memòria d'activitat i balanç social de l'any 2019 de la Fundació Assistencial d'Osona. En aquest exercici, l'activitat de la nostra Fundació ha experimentat un lleuger decrement en els Serveis d'Ajuda a Domicili (SAD), després dels valors màxims assolits en l'exercici anterior. Tal com ja venim afirmant els darrers anys, el model de SAD de la comarca s'ha demostrat eficaç, equitatiu per a la població i molt eficient des del punt de vista d'ús de recursos públics, però de difícil sostenibilitat amb el seu finançament actual. 

Insistim en la necessitat de procedir a la revisió del model de SAD per assegurar-ne la seva viabilitat organitzativa i la sostenibilitat econòmica i continuï així essent una de les pedres angulars de l'atenció comunitària a la comarca  que ha de fer possible assolir, entre altres fites, el desig de les persones de continuar vivint a casa seva i en el seu entorn, mantenint el control sobre les seves pròpies vides. Aquest és un tema clau per a la nostra institució, donat que aquesta és la línia d'activitat principal. 

En l'àmbit de l'atenció diürna, ha estat un any positiu en què hem assolit els objectius d'activitat proposats i d'evolució del model d'atenció, tant en la línia d'envelliment actiu dels Espais Activa't com en el centre de dia i de serveis Sant Jordi de l'Ajuntament de Vic, que han millorat les seves dades d'activitat. Un fet a destacar ha estat la celebració de la primera edició de la trobada d'Espais Activa't d'Osona, que va tenir lloc a Sant Julià de Vilatorta amb la participació de 120 persones provinents dels cinc centres de la xarxa. Va ser una trobada entre usuaris i professionals, en un acte organitzat conjuntament amb el Consell Comarcal d'Osona i en col·laboració amb el consistori vilatortí, i on es van exposar els treballs fets amb les escoles de cada poble en relació als drets de la gent gran. 

Enguany, hem fet un salt endavant per consolidar el model d'organització i de gestió de l'entitat. El Sistema de Gestió de la Qualitat de la FADO ha estat certificat segons la norma ISO 9001:2015, l'estàndard internacional que permet acreditar la qualitat d'una empresa i que és alhora una excel·lent eina per millorar els serveis que oferim i la satisfacció de les persones usuàries.  

L'acreditació la busquem doncs per tenir les garanties que treballem amb un nivell de qualitat a l'alçada del que necessiten les persones i, també, perquè com a institució volem retre comptes a la societat de com atenem les persones .

Gràcies doncs a tot l'equip humà que amb el seu esforç i convicció fa possible que aquesta institució continuï progressant i sigui molt útil en la millora de la qualitat de vida i del benestar de molts ciutadans de la comarca.     

PATRONAT DE LA FUNDACIÓ ASSISTENCIAL D’OSONA (FADO)
Presidenta Anna Erra i Solà
Vicepresident Àlex Garrido i Serra
Vocals

Margarita Franch i Ferrés

Daniel Pérez Gallardo

Pere Prat i Boix (des del 6 de noviembre de 2019)

Àlvar Solà i Serrabou (fins al 6 de noviembre de 2019)

Miquel Torrents i Espuña (fins al 6 de noviembre de 2019)