Atenció a la dependència

Els serveis d'atenció a la dependència d''El Nadal. Serveis per la gent gran' han patit especialment els efectes de la pandèmia durant el 2020, amb el confinament de les persones residents durant el període més crític i adaptant les activitats quotidianes en cada moment. L'equip de professionals ha dut a terme totes les accions necessàries per complir amb les mesures de seguretat i donar suport, tant psicològic com emocional, a les persones residents.

Alta ocupació i baixa rotació

El nivell d'ocupació de les residències que gestiona la Fundació ha disminuït respecte als darrers anys, passant del 98% al 80%. Tot i aquesta reducció, s'ha mantingut estable el nombre de persones ateses i usuaris totals, amb un lleuger descens del 3%. On s’han notat de manera més important els efectes de la pandèmia és en l'activitat complementària dels menjadors socials, que ha disminuït notablement en comparació amb l’any anterior.

Atenció Integral Centrada en la Persona (AICP)

Des d'El Nadal, Serveis per a la gent gran impulsem el ‘Projecte AICP: Propostes per millorar la qualitat de vida de les persones’. Una iniciativa per avançar en el model d'atenció a les persones grans usuàries dels serveis, a través de la qual volem millorar la seva qualitat de vida i promocionar la seva autonomia i benestar, a partir de potenciar la seva participació efectiva, els seus valors i pràctiques. Aquest 2020, hem intentat adaptar i mantenir al màxim possible aquesta visió de l'atenció, malgrat els condicionants imposats per la COVID i les mesures de prevenció i de sectorització d’espais.