← Altres notícies

El CHV prepara una nova àrea obstètrica per atendre els mes de 1.700 parts que hi ha cada any a l'Hospital General

En el decurs de l’any 2010, el Consorci Hospitalari de Vic ha atès 18 parts més que en l’exercici anterior, en total, 1.715, dels quals 442 han estat naturals. L’evolució del part natural respecte el medicalitzat creix any rere any atès que aquesta opció forma part de la cartera de serveis del sistema públic de salut a Osona.

Aquesta comarca ha estat i és referent en el part natural i, en aquest sentit, l’Hospital General de Vic disposa dels recursos humans i l’equipament tècnic que propicia el màxim de seguretat per a la mare i el nadó. 

Fruit dels 1.715 parts van néixer aquest any passat a les dependències del CHV un total de 1.736 nadons, dels quals 886 corresponen a nens i 850 a nenes. Pel que fa a parts múltiples, n’hi va haver 21 de bessons.

La important activitat que es porta a terme a l’àrea obstètrica ha portat al Consorci Hospitalari de Vic a executar un ambiciós projecte que permetrà millorar l’atenció i el confort de les persones usuàries d’aquest servei. Per al mes de març es preveu que estigui acabada la primera fase de les obres que comprèn tres nous quiròfans. Aquests treballs tenen un cost aproximat d’un milió d’euros.

Per a finals d’aquest any es preveu tenir enllestida la segona fase que contempla cinc sales de part –dues de les quals adaptades al part natural- i dotze noves habitacions individuals per a l’ingrés postpart amb elements tecnològics que facilitin el compartir informació, així com la participació de les parteres en el procés de decisió que es porta a terme conjuntament amb el facultatiu.