← Altres notícies

Sara Manjón ja exerceix com a gerent del CHV: “Hem de ser pioners i ambiciosos, mantenint el nivell de qualitat i repte com fins ara”

Sara Manjón del Solar és oficialment la nova gerent del Consorci Hospitalari de Vic. La seva presentació ha tingut lloc aquest dijous a l'Hospital Universitari de Vic, en un acte al qual han assistit -amb aforament limitat- els representants del CatSalut, del Consell de Govern i la Direcció del CHV, així com els comandaments de la institució.

L'acte també s'ha pogut seguir en directe de forma telemàtica. Podeu veure el vídeo i escoltar les diferents intervencions al següent enllaç:

Vídeo de l'acte de presentació de la nova gerent del CHV

Comiat, relleu i benvinguda

Manjón ha estat acompanyada pel president de l'entitat, Antoni Molas, i pel fins ara gerent, Pere Soley, qui s'ha jubilat després de concloure el seu mandat de cinc anys. En el seu discurs de comiat, Soley ha recordat el seu vincle amb la ciutat de Vic i ha repassat els avenços aconseguits en la seva etapa al CHV. Uns avenços que han permès potenciar la plantilla, renovar espais i equipaments, incorporar nous tractaments, realitzar més activitat i de major complexitat i créixer en docència i recerca: "Tenim un molt bon hospital, amb un gran projecte de futur que li permetrà incrementar el seu paper en la sanitat osonenca". Al final, ha tingut paraules d'agraïment per tots els professionals i les persones i institucions que l'han acompanyat aquests anys, en especial en els moments més crítics de la pandèmia.

Soley no ha volgut deixar d'apuntar algun dels reptes de futur per al CHV, com són recuperar àrees de referència del Ripollès o aconseguir un "model real de sanitat integrada a la comarca d'Osona". "En aquest procés, tenim la sort de poder incorporar una persona capaç, potent i amb una gran capacitat de lideratge com és la Sara", ha dedicat a la seva successora.

Continuïtat, però també nous reptes

Sara Manjón ha recollit el testimoni del Dr. Soley, amb qui havia compartit equip directiu al mateix CHV i abans a l'ICS, i a qui ha agraït "els molts anys d'aprenentatge, de recolzament i de reptes". "Hem de continuar incorporant tota aquella activitat i àmbits d'expertesa que ens pertoquen; enfortir la docència i la recerca, enfortir els serveis assistencials tant en la vessant facultativa com, molt especialment, en la d'infermeria". La forma d'aconseguir-ho passa per "ser pioners i ambiciosos": "Tenim la capacitat i els mitjans per fer-ho, i la sort de tenir al costat una universitat".

Ja com a nova gerent, Manjón ha agraït al Consell de Govern del CHV i al CatSalut la confiança en la seva persona: "Per mi és un repte, un gust i un honor tornar a casa. Espero estar a l'alçada de les circumstàncies", per acabar amb un molt personal "moltes gràcies a tots... i seguim". Comença una nova etapa.

Sara Manjón del Solar 
Professional de prestigi, Manjón compta amb una trajectòria professional de més de 20 anys en la gestió de polítiques de personal i d'organitzacions, principalment al sector sanitari. És una gran coneixedora del sector sanitari català i també del Consorci Hospitalari de Vic, on va ser directora de Recursos Humans del 2016 al 2019. Ara, torna per liderar la principal institució sanitària d'Osona després del seu pas pel Servei Català de la Salut, on els dos últims anys ha dirigit l'Àrea d'Organitzacions i Professionals.

Currículum i trajectòria professional de la nova gerent del CHV

Sara Manjón del Solar, nova gerent del CHV