← Altres notícies

Conferència sobre com abordar el suïcidi en l'adolescència

El 10 de setembre és el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi. Un any més, des del Consorci Hospitalari de Vic commemorem aquesta jornada amb iniciatives per conscienciar la població sobre com prevenir-lo.

Enguany, participem en la conferència virtual ‘Abordem el suïcidi a l'adolescència’, organitzada per la Unitat de formació del professorat d'Infantil, Primària i Secundària de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. La sessió anirà a càrrec de Judit Pons, infermera referent als programes d'atenció a la conducta suïcida del CHV, i Salvador Simó, director adjunt de la Càtedra de Salut Mental i coordinador del grup de Recerca Salut Mental i Innovació Social (SaMIS). Ambdós són professors de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC. La conferència, que requereix inscripció prèvia, es durà a terme el pròxim dimecres 8 de setembre a les 17 h.

Els ponents explicaran quins són els factors que poden situar l'adolescent en una situació de risc, així com les tècniques per aprendre a identificar els senyals d'alarma imprescindibles en la prevenció del suïcidi.

Encén una espelma i dóna suport a la prevenció del suïcidi

A banda de la conferència, la commemoració del Dia Mundial del per a la Prevenció del Suïcidi també inclourà una encesa d’espelmes. La iniciativa, que es durà a terme a escala internacional, està impulsada per l’Associació Internacional per a l'Estudi del Dolor (IASP). Tindrà lloc el proper divendres 10 de setembre a les 20 h.