← Altres notícies

Vacunem amb la tercera dosi els pacients amb menor resposta immune

Aquest dimarts, es va administrar a l'Hospital Universitari de Vic una dosi addicional de la vacuna contra la COVID a una dotzena de pacients amb immunosupressió greu. La vacunació futura d'altres pacients es valorarà i realitzarà d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Una dotzena de pacients immunodeprimits i vacunats amb pauta completa van rebre aquest dimarts 14 de setembre, a l'Hospital Universitari de Vic, una dosi addicional de la vacuna contra la COVID-19. La vacuna que se'ls va administrar va ser la de la farmacèutica Moderna, amb l'objectiu de que els suposi una millora de la seva resposta immune en cas de contacte amb el virus.

La vacunació d'aquests pacients, que s'ha valorat de forma particular en cada cas, es realitza seguint les recomanacions vigents de les autoritats sanitàries, que inicialment han obert l'administració d'aquesta dosi addicional a persones amb tractament amb fàrmacs immunosupressors anti-CD20, persones amb trasplantament d'òrgan sòlid i receptors de trasplantaments de progenitors hematopoètics.

A la resta de pacients immunodeprimits que tenen la pauta completa de moment no se'ls administrarà la tercera dosi fins que no es rebin les indicacions pertinents.