← Altres notícies

Simulació de cirurgia oberta i laparoscòpica per a residents

Els residents de Cirurgia General del CHV van participar en una jornada de simulació quirúrgica amb cadàver impartida per les doctores Judit Hermoso, Noemí Montes i Maria Saladich. La simulació, celebrada a les instal·lacions de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, va permetre ampliar la pràctica quirúrgica adaptada a cada any de residència.

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC va acollir divendres una simulació quirúrgica amb cadàver adreçada als residents de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu del Consorci Hospitalari de Vic. Els cinc residents de l'especialitat van poder practicar tècniques tant de cirurgia oberta com laparoscòpica adaptades a la seva experiència, a través del treball conjunt entre ells i la tutorització de tres metgesses adjuntes del servei: la Dra. Judit Hermoso, la Dra. Noemí Montes i la Dra. Maria Saladich.

La jornada formativa es va fer a la sala de dissecció de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i va comptar amb el suport de la pròpia facultat, diversos adjunts d'Althaia Manresa, així com de l'empresa Medtronic, que va cedir els equips de laparoscòpia.