← Altres notícies

Superem l’estiu amb més pressió assistencial

En ple període de vacances (juliol i agost), a l'Hospital Universitari de Vic hem atès el triple de pacients amb Covid que l'estiu anterior, però també hem fet més activitat convencional i CMA, amb 186 llits en funcionament cada dia i una ocupació mitjana per sobre del 90%.

L'estiu que hem deixat enrere fa tot just unes setmanes s'ha tancat al Consorci Hospitalari de Vic amb una activitat assistencial molt més elevada que el mateix període de 2020. Agafant com a referència les dades de juliol i agost, el principal increment d'activitat ha estat en l'atenció de pacients amb Covid. Durant la cinquena onada s'han triplicat les altes: si l'any passat havíem atès 49 pacients, en els dos mesos centrals d'aquest estiu n'han sigut 155 (+216%).

L'activitat no relacionada amb el coronavirus també ha augmentat, però de forma més moderada. Hem atès 2.125 pacients, un 4% més que l'any passat, amb 1.676 altes convencionals (+4,2%) i 449 de Cirurgia Major Ambulatòria (+3,2%).

Aquest estiu hem tingut 186 llits en funcionament de mitjana, quan l'any anterior havien sigut 159. És a dir, que cada dia teníem 27 pacients més hospitalitzats, amb una ocupació de l'Hospital Universitari de Vic que s'ha mantingut per sobre del 90%.

Per si això no fos prou, l'alt volum d'activitat ha coincidit amb el període de vacances. De fet, per l'excepcionalitat de la pandèmia, fins i tot molts professionals han recuperat dies de vacances que encara tenien pendents de l'any passat.