← Altres notícies

El Centre de dia Josep Roqué recupera la col·laboració de voluntaris

La millora de la situació epidemiològica i la bona cobertura vacunal de les persones usuàries, han permès la recuperació progressiva de l'activitat del centre d'atenció diürna i el retorn de la participació de persones voluntàries en el dia a dia del centre.

Els departaments de Drets Socials i Salut han aprovat recentment una flexibilització de les mesures de protecció per COVID-19 als centres de dia, un fet que, juntament amb l'actual situació epidemiològica i l'alt nivell d'immunització dels usuaris d'aquests equipaments (més d'un 85% en l'àmbit català), el Centre de dia Josep Roqué i Castell podrà tornar a comptar amb la participació de voluntaris en les seves activitats.

La recuperació del voluntariat al centre suposa un pas més en la recuperació progressiva de la normalitat en la seva activitat, i suposarà un benefici en el reforç de la interacció i els vincles entre les persones usuàries i el seu entorn. Una tornada progressiva que sempre s'ha fet de forma compatible amb la protecció i seguretat dels usuaris.

A principis d'any, el Centre de dia només podia oferir l'assistència a jornada completa tota la setmana per a les persones usuàries que ho necessitessin. Més endavant, es va poder reprendre el seu programa d'atenció i serveis, centrat en la millora de la qualitat de les persones de les persones amb baixa dependència i amb diferents graus de demència, mitjançant tallers amb la participació de grups bombolla també en dies alterns. Ara, les persones voluntàries que estiguin correctament vacunades també podran anar tornant al centre de dia i participar en les seves activitats.