← Altres notícies

Unim esforços per alleugerir el dolor

Aquest diumenge es va celebrar el Dia Mundial contra el Dolor, que aquest 2021 es dedica al dolor lumbar. Per atendre les necessitats dels pacients amb aquestes patologies, el CHV disposa de la Unitat Terapèutica del Dolor i la Unitat Funcional de Raquis d'Osona impulsades recentment, a més d'un protocol institucional de tractament del dolor i una guia de consulta ràpida per als professionals.

El Dia Mundial contra el Dolor és una iniciativa promoguda per l'Associació Internacional per a l'Estudi del Dolor, la Federació Europea del Dolor i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que es commemora cada 17 d'octubre. La celebració d’aquest dia té per objectiu conscienciar sobre la necessitat de buscar solucions per alleugerir el patiment, tant físic com psíquic, de les malalties que generen dolor.

Enguany, el Dia Mundial contra el Dolor s’ha dedicat al dolor lumbar. L'arribada d'aquesta data coincideix aquest 2021 al CHV amb la coexistència de dues unitats referents en aquest àmbit que s'han posat en marxa recentment: la Unitat Terapèutica del Dolor, coordinada per la Dra. Mercè Jiménez, del Servei d'Anestesiologia, Reanimació i Tractament del Dolor, i la Unitat Funcional de Raquis d'Osona, que coordina la Dra. Gemma Álvarez, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, i que pretén agilitzar el circuit interdisciplinari d'atenció dels problemes de columna.

La valoració precoç, el seguiment per part d'especialistes de diferents disciplines i una estreta coordinació entre el CHV i l'Atenció Primària són les claus del nou model que s'està aplicant en l'atenció de pacients amb patologia lumbar complexa.

La Unitat Terapèutica del Dolor està ubicada a la Clínica de Vic
La Unitat Funcional de Raquis d'Osona disposa d'un equip multidisciplinari per a l'atenció dels problemes de columna